Завантаження ...
banner
banner

В міському ліцеї відбувся тиждень української мови

Під гаслом "Рідна мова – українська, рідна мова – материнська!" протягом 9-12 березня пройшов тиждень української мови та літератури у міському ліцеї. Учні та вчителі ліцею змогли відвідати та отримати естетичну насолоду від різноманітних заходів, присвячених неповторності українського слова.

Під гаслом "Рідна мова – українська, рідна мова – материнська!" протягом 9-12 березня пройшов тиждень української мови та літератури у міському ліцеї. Учні та вчителі ліцею змогли відвідати та отримати естетичну насолоду від різноманітних заходів, присвячених неповторності українського слова, кожен з яких вирізнявся своєю оригінальністю.

Так, неабиякі творчі здібності, креативність мислення та величезну науково-дослідну роботу продемонстрували учні І курсу природничого та історичного класу в презентаціях цікавих та оригінальних проектів. Сторінками становлення й розвитку української мови від минулого до сьогодення нас провели учні І та ІІ курсу математичного класу на конференції «Доля рідної мови – доля України».

 Яскравою крапкою конференції став хвилюючий відеоролик «Українські діти у світі читають «Кобзаря», де з уст маленьких патріотів, які проживають у різних країнах, лунали вірші Тараса Григоровича Шевченка. Тиждень рідного слова закінчився на жвавій, активній ноті – учні ІІ курсу історичного та природничого класу, з креативними та милозвучними назвами команд «СуфіксОК» та «Ягідка», виборювали звання кращих мовознавців.

Та рідна мова не визначає переможців і переможених – вона об’єднує, тому перемогла, як завжди, дружба та любов до рідного слова.
















У
правління освіти Ніжинської міської ради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: