Завантаження ...
banner
banner

Розпочато дослідження ніжинського підземелля

5 травня на алеї біля Всіхсвятської церкви було розпочато розчистку підземелля, що нещодавно виявили. Участь взяли студенти та магістранти НДУ під керівництвом викладача Івана Кедуна, а також всі бажаючі.

Підземелля

5 травня у Ніжині було розпочато розчищення приміщень, які були виявлені з допомогою георадару 13-14 квітня 2016 р. Під керівництвом науковців до розкопок приєдналися всі бажаючі ніжинці. Дослідники та їх помічники розібрали провалля та потрапили в одну з кімнат підвалів.

Нам вдалося побувати в середині цього підземелля. Це декілька приміщення різного розміру, однакової висоти, викладені цегляною кладкою з повітряною вентиляцією. Саме через ці вентиляційні отвори до підземелля потрапило багато піску та сміття. Цінних скарбів дослідники поки що не знайшли, але купу цвяхів різного історичного періоду виявили.

Кедун І. С., кандидат історичних наук, викладач НДУ ім.. М. В. Гоголя та керівник ніжинської експедиції повідомив, що це був черговий етап у дослідженні ніжинського підземелля. Після очищення приміщень від землі та сміття будуть зняті обміри, створено план приміщень. Також буде визначено суму коштів, що необхідно для подальшого дослідження підземелля.

pik.cn.ua




















 

Фото Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: