Завантаження ...
banner

Літо з користю для кишені – де заробити студентам

Традиційно, літня пора для більшості асоціюється з відпочинком та відпустками. Інші плани має на літо активна молодь, зокрема, студенти, які розглядають літні канікули не лише як можливість відпочити, а й підзаробити


Традиційно, літня пора для більшості асоціюється з відпочинком та відпустками. То й не дивно, адже коли ще випаде змога перепочити від роботи, як не в сонячно-спекотні літні дні, коли зовсім не хочеться працювати, а в думках лише одне й теж – скоріше б вихідні та поїздка до найближчого пляжу.

Зовсім інші плани має на літо активна молодь, зокрема, студенти, які розглядають літні канікули не лише як можливість відпочити, а й підзаробити грошей до нового навчального року. Майже три місяці канікул спонукають багатьох студентів витратити вільний від навчання час із користю, а саме - знайти вдалий підробіток на червень – серпень. Знайти гарну вакансію на липень-серпень та забезпечити себе власними коштами можна тут:  ВАКАНСІЇ ДЛЯ СТУДЕНТІВ 

                                                                                               
У Ніжині, місті, без перебільшення, студентському, потреба в роботі на літо є постійно актуальною. Зрозуміло, що молодь цікавлять короткочасні пропозиції, щоб у вересні знову повернутися на навчання. Однак самі роботодавці не завжди раді таким робітникам, як студенти, бо ж зацікавлені в тривалій співпраці, не обмежуючись лише періодом літа.
 
Найчастіше в нашому місті студентів беруть працювати продавцями,офіціантами або ж різноробочими на будівництво. Чимало молоді йде на роботу в мережеві магазини. Через часту зміну кадрів там завжди потрібні люди і раді молодим працівникам, незважаючи на те, що більшість працюватиме тільки влітку. На подібних роботах молоді люди можуть заробити до трьох тисяч гривень в місяць, витрачаючи при цьому максимум часу, а значить, власних канікул.
 
Можливо, саме тому молодь все більше цікавиться сезонною роботою за кордоном. Популярною і серед ніжинського студентства залишається літня робота в Німеччині на тамтешніх фермах та підприємствах. Без знання мови беруть тільки на ферми – збирати врожай, допомагати в його обробці і т. д. За час, так званих, «трудових» канікул за кордоном, можна заробити набагато більше, ніж на батьківщині. Але така літня робота пасує не всім, адже ще перед поїздкою доведеться викласти кругленьку суму, що включає послуги агента, витрати на візу, квитки й таке інше.
 
Ще однією перспективою для літнього студентського підробітку є робота в дитячих оздоровчо-дозвіллєвих таборах. Зокрема, ніжинські студенти - постійні вожаті в таборах «Антей», «Зміна» та багатьох інших. А для тих, хто бажає після навчання ступити на вчительську стежку, це ще й неабиякий досвід, адже працювати в таборі – означає працювати з дітьми за педагогічними методиками. 
 
– Знайти роботу в Ніжині та ще й тільки на літо — доволі складно, – ділиться досвідом 21-річна студентка Наталія Зоценко. – В першу чергу роботодавець питає: чи на постійній основі працюватимеш? Зі студентами мало хто хоче мати справу. Але мені пощастило – підробляю в магазині. Звісно, зарплата невелика, та все ж краще, ніж нічого. Також у більшості студентів майже випадає червень через сесію, і на пошуки роботи та саму працю залишається тільки два місяці.

19-ти річна Аліна, теж студентка місцевого університету, взагалі не радить шукати роботу, а тим більше —працювати в Ніжині.
– Краще витратити сили й час на Київ. Те що ви робитимете тут за 1,5 – 2 тисячі, у столиці коштуватиме вдвічі більше. Але є свої мінуси: рано встаю, багато часу в дорозі (бо сама не ніжинська), потім день на ногах.

Аліна працює офіціанткою в одному з київських ресторанів і вважає, що підробляють влітку зі студентів одиниці. Із моїх друзів мало хто вирішив пожертвувати літо на те, щоб трохи заробити. І я їх розумію, не кожен зважиться працювати в таку спеку. Якщо ж ви все ж наважилися на підробіток влітку, майте бойовий настрій і не чекайте манни, а можливі вакансії шукайте ще задовго до початку студентського робочого сезону – радить моя співрозмовниця.
 
– Працювати в часи студентства – неабиякий досвід, що згодиться в подальшому, – вважає 20-річна Ярина Петруша. – Потрібно шукати роботу не лише на літо, а й таку, щоб її можна буде виконувати протягом навчального року. Саме так і спробувала себе в копірайтингу. Пишу тексти, коли маю час, і літо тут ні до чого. Звісно, така робота потребує посидючості та уваги, але все ж є доступною для молодої людини, котра здобуває вищу освіту.



Підготував Михайло Ломоносов
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: