Завантаження ...
banner
banner

"Спекотний" сезон на Консервному заводі: працюють у дві зміни

«Спекотний» сезон розпочався на Ніжинському консервному заводі. От уже майже два тижні кипить робота у виробничих цехах підприємства, куди щоденно надходить на переробку сировина для приготування кабачкової ікри, маринованих огірків і салатів


«Спекотний» сезон розпочався на Ніжинському консервному заводі.

От уже майже два тижні кипить робота у виробничих цехах підприємства, куди щоденно надходить на переробку сировина для приготування кабачкової ікри, маринованих огірків і салатів.
 
Із середини липня ніжинці переробляють соковитий урожай: у розпалі сезон консервації. У цехах людно, бо в цей період кількість працівників збільшується удвічі. Потужності підприємства завантажені максимально.
 
—  Сировина надходить безперебійно, цілодобово, — запевняє начальник виробництва Віталій Шелак. — Трудимось у дві зміни, по 12 годин. Кожна лінія жодної хвилини не простоює. Шість днів на тиждень виробництво кипить, у розпалі. Людей зараз, скажемо так, «пікова» кількість. Запущено одночасно дві лінії – виробництво ікри кабачкової та виробництво огірків. Паралельно з цим ще працює й салатний цех.
 
Варто зазначити, що виробництво на Ніжинському консервному заводі, який входить до групи компаній Fozzy Group, сертифіковане, більшість ліній – автоматизовані, обладнання – зарубіжного виробництва. До початку сезону вдалося частково оновити виробничі приміщення, зокрема цех із випуску кабачкової ікри.
 
Місцеві фахівці гарантують: якісні параметри сировини і готової продукції повністю відповідають міжнародними стандартам. До речі, значну кількість овочів ніжинці вирощують на власних землях, сертифікованих міжнародною компанією «Органік стандарт».

Наші клієнти постійно проводять аудит постачальників, згідно з вимогами про безпеку продукції. У підсумку підприємствам виставляється певна кількість балів, оцінка, — розказує начальник служби якості підприємства Світлана Лемешко. — І ми раді, що за цим рейтингом перевага надається саме нашому заводу. Тобто ми регулярно перемагаємо в цих міжнародних відбірних конкурсах.

Відтак, продукція підприємства нині постачається до 17-ти країн світу, зокрема таких європейських, як Норвегія, Німеччина, Швеція, Австрія. Смакують ніжинські закуски й американцям та ізраїльтянам.
 
Щоправда, в далекому та близькому зарубіжжі їм надають перевагу представники українських діаспор, які ще з давніх часів пам’ятають смак запашних і хрумких ніжинських огірочків чи неперевершеної кабачкової ікри. Загалом протягом року завод випускає понад 7 мільйонів банок різноманітної консервації.
 
— А було і по 27 мільйонів банок та понад 70 найменувань продукції, — пригадує технічний директор підприємства Микола Бережко. — Нині маємо в переліку лише 26 видів консервації. Скоротились і обсяги виробництва. Працюємо переважно за попередніми контрактами.
 
На жаль, через військові дії на сході і участь у них сусідньої держави ми повістю пішли з російського ринку. А він у нас становив свого часу 50 % від загальних обсягів виробництва. Шукаємо партнерів в інших країнах.
 
Освоюють на підприємстві і нові види продукції, орієнтованої переважно на вітчизняного споживача.
 
Зараз ми спеціалізуємось і на соліннях, — ділиться напрацюваннями Микола Бережко. — Це і томати, й огірки, і капуста в пластиковій тарі. Також виготовляємо моркву по-корейськи та морську капусту. А останнім часом почали випускати ще й свіжі овочі у вакуумній упаковці.
 
За словами директора, це також дає можливість заробляти додаткові кошти. Хоча ставку підприємство, звісно, робить на консервацію. У такому напруженому режимі, як нині, завод працюватиме до середини жовтня. Але на цьому виробничий процес не припиниться. Протягом зими і весни аж до настання наступного «гарячого» сезону ніжинські переробники виготовлятимуть овочеві салати.




















cheline.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: