Завантаження ...
banner
banner

Чи виділять землю для "чорнобильського" будинку?

10 серпня на засіданні комісії з питань земельних відносин було зачитане звернення від «Чорнобильського фонду здоров’я» з проханням виділити земельну ділянку під будівництво житла для чорнобильців

Чорнобильці


Вчора, 10 серпня, на засіданні комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації розглядалося питання щодо виділення земельної ділянки під будівництво життового будинку для чорнобильців.

Було зачитане звернення від «Чорнобильського фонду здоров’я» з проханням виділити вільну ділянку для житла чорнобильців, які перебувають на обліку.

Надаємо уривок із листа:

«Благодійна організація «Чорнобильський фонд здоров’я», відповідно до законодавства України, своєї статутної мети, в інтересах громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснює благодійну діяльність та відкрила благодійну програму поліпшення житлових умов. 


Чорнобильці
 

Програма орієнтована на поліпшення житлових умов чорнобильцям, які потребують соціального захисту, яким житло повинно надаватися державою та органами місцевого самоврядування безоплатно або за доступною для них платою. 
 
Вважаючи на те, що ця програма створена для будівництва новітнього житла чорнобильцям, за рахунок благодійності пропонуємо вам в найближчий час на сесії міської ради розглянути питання щодо виділення земельної ділянки для майбутнього будівництва багатоповерхової будівлі .
 
При розгляді цього питання пропонуємо взяти до уваги, що розмір та кількість виділеної ділянки на території міста повинні відповідати чисельності чорнобильців, які стоять в державній черзі на поліпшення житлових умов по міськвиконкому.»


Чорнобильці
 

Лист викликав недовіру серед депутатів, адже, на їхню думку, не мав юридичної підв’язки за собою. Було запропоновано детально розібратись та вивчити це питання, з’ясувати що це за фонд, джерела його фінансування. 
 
Врешті-решт, вирішили звернутись до заявника, аби він надав усю необхідну інформацію. До того ж, у листі був телефон та адреса.


Юлія Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: