Завантаження ...
banner
banner

Встановлено графік використання населенням води для поливу

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Було розглянуто важливе питання про встановлення графіку використання води населенням для поливу присадибних ділянок


Відбулося чергове засідання виконавчого комітету.

На початку головуючий засідання Анатолій Лінник виконав приємну місію та привітав директора ТОВ «Ніжинський коопринок» Дорошенко Надію Павлівну за високий професіоналізм та з нагоди ювілею Грамотою міського голови.
 
Всього порядок денний включав сім проектів рішень та «Різне»:
 
- Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини;
 
- Про надання дозволу на переобладнання, перепланування у квартирах, будівництво прибудови до квартири у м. Ніжині;
 
- Про заохочення голів органів самоорганізації населення за підсумками роботи у 1 кварталі 2017 року;
 
- Про постановку на квартирний облік, зняття з квартирного обліку та внесення змін до квартоблікової справи;
 
- Про переоформлення особових рахунків;
 
- Про надання матеріальної допомоги;
 
- Про встановлення графіку використання води населенням для поливу присадибних ділянок
 
По останньому питанню доповідав Богдан Сергійович Лагойко. За його словами, проект рішення підготовлений з метою покращення надання послуг централізованого водопостачання населенню, впорядкування обліку і зменшення втрат питної води, яка використовується для поливу присадибних ділянок.

Поливний період на 2017 рік встановлено з 01.05.2017 по 01.09.2017 року, під час якого оплата за спожиту воду здійснюватиметься згідно з показниками  водомірів, а у разі їх відсутності - за вартістю 98 грн. 64 коп. на місяць за полив земельної ділянки 100 кв.м.

З метою недопущення збою у постачанні населенню міста питної води, особливо мешканцям багатоповерхових будинків, час для поливу присадибних ділянок встановлено з 22 00 години  до 7 00 години та заборонено здійснювати полив вдень.

Також заборонено самовільне влаштування на присадибних ділянках, у багатоповерхових будинках, та для інших споживачів - тимчасових водопровідних мереж, розміщення шлангів для поливу присадибних ділянок усім абонентам без виключення.
 
«На комунальному підприємству «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» створені спеціальні бригади для здійснення контролю за використанням питної води комунальних мереж. У разі виявлення фактів порушення законодавства такі бригади будуть складати відповідні акти», - зазначив Богдан Лагойко.
 
У «Різному» заступник міського голови Ігор Алєксєєнко повідомив про надійшовший лист від голови Ліги «Ділова Жінка» Тамари Стратілат з проханням надати дозвіл на встановлення меморіальної дошки з іменами загиблих героїв Ніжинщини в зоні АТО на початку алеї висаджених фруктових дерев біля Храму Всіх Святих. Міський голова Анатолій Лінник доручив відділу архітектури взяти під контроль дане питання та узгодити місце встановлення меморіальної дошки.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: