Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська "Самопоміч" відмовилась від участі в шкільних урочистостях до Дня знань

Депутати фракції “Об’єднання” „САМОПОМІЧ” в Ніжинській міській раді звернулись до директорів, вчителів ніжинських шкіл та батьків учнів щодо участі в святкуванні Дня знань

Депутати фракції “Об’єднання”„САМОПОМІЧ” в Ніжинській міській раді звернулись до директорів, вчителів ніжинських шкіл та батьків учнів щодо участі в святкуванні Дня знань.

"Шановні директори навчальних закладів, вчителі, батьки! 

Депутати фракції “Об’єднання”„САМОПОМІЧ” в Ніжинській міській ради щиро вітають Вас з майбутнім святом Дня знань та з початком нового навчального року. Сподіваємось, що цей рік буде менш складним у матеріальному відношенні та більш успішним в отриманні позитивних емоцій, вражень, нового досвіду, нових маленьких та великих перемог. Ми готові допомагати Вам у вирішенні освітянських проблем, які потребують рішень або ж дій міської ради, та відкриті до діалогу в будь-якому зручному для Вас форматі. 
 
У той же час фракція вирішила не брати участь в шкільних урочистостях з нагоди свята першого вересня, в якості „почесних гостей” та тих, хто виступає на святкових лінійках, оскільки розуміємо, що присутність «високопоставлених гостей» - це радянська традиція, яка змушує школярів стояти на спеці з нетерпінням, чекаючи завершення виступів чиновників. У цей день ми з радістю відвідаємо ті школи, де навчаються наші діти, але виключно як звичайні батьки, до чого закликаємо й інших депутатів міської ради. 
 
Вітаємо Вас з майбутнім Днем Знань та сподіваємось, що для школярів воно запам’ятається дійсно як їхнє свято, а не як політичний мітинг. 
 
З повагою, депутати фракції “Об’єднання”„САМОПОМІЧ” Ніжинської міської ради".

Аби з’ясувати головну причину відмови фракції від участі в шкільних урочистостях, редакція mynizhyn.сom звернулась до екс-голови ніжинського осередку "Самопомочі" Костянтина Смалія, який зараз очолює обласну організацію “Об’єднання”„САМОПОМІЧ”. 

"Як показує практика вже, мабуть, останніх десятиліть, коли я був ще в школі та виступали якісь почесні гості, дітям такі урочистості були просто нецікаві. Ми більше хотіли зустрітися, побачити один одного, дізнатися про те, як кожен із нас провів свої канікули. 

Традиція мітингів подібного формату передалася нам ще від Радянського Союзу. Ми перетворили це все на політичну рекламу, особливо це відчувається останнім часом. Приходять депутати з якихось партій, є навіть розподіл, хто в якій школі буде присутнім. Їм готують квіти, купують для них якісь повітряні кульки, подарунки, але це, на мою думку, нечесно. У першу чергу по відношенню до самих дітей. 

Це свято дітей. Тому тут зовсім недоречні політичні партії та депутати. Прийдіть 2-3 вересня, послухайте, що Вам потрібно. Тому нашою фракцією спільно було вирішено відмовитись від такої традиції. Тим більше, до нас звернулись батьківські й педагогічні колективи, громадська організація та й ми прочитали звернення батьків в одному інтернет-виданні. Згодом, ведучи розмову в області, я зі своїми однопартійцями повністю підтримав цю ідею. Тому маємо таке рішення.

Читайте також: Чиновників і депутатів просять не йти до шкіл 1 вересня

Якщо всі політичні сили приєднались би до цього, то ми б дали більшу свободу педагогічним колективам, більше часу дітям та менше нудних моментів на святкових лінійках. Таким чином ми відійдемо від деяких зайвих "совкових" принципів та стереотипів.

Я, чесно кажучи, сумніваюсь, що ще якась політична партія приєднається до такої ідеї. Хоча є гарні люди з інших партій. Побачимо...

Особисто я б на Перше вересня запропонував зробити 2-3 уроки, при цьому, ознайомлювального характеру - хто що бачив, що робив на канікулах, як проводив літо, із якими людьми зустрічався, у яких місцях був і таке інше. Це було б набагато краще звичних уроків, яких 1 вересня ніхто не сприймає. Можна влаштувати якесь по-теплому шкільне родинне свято замість урочисто-нудних лінійок. "
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: