Завантаження ...
banner
banner

Управляючого Ніжинською єпархією досі не призначили. Онуфрій вибирає

1 листопада минули сороковини з дня смерті митрополита Ніжинського і Прилуцького Іренея. Цього дня пройшла Божественна літургія та соборна панахида у Покровському Красногірському жіночому монастирі Черкаської області

Амвросій, митрополит, Олена Гобанова, «ВісникЧ»


1 листопада минули сороковини з дня смерті митрополита Ніжинського і Прилуцького Іренея (УПЦ МП). Цього дня пройшла Божественна літургія та соборна панахида у Покровському Красногірському жіночому монастирі Черкаської області, на території якого похований Іреней.

Ніжинською єпархією досі керує, за сумісництвом, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій.

Згідно зі статутом, нового митрополита призначають на Синоді, який має відбутися до 40 дня від дня смерті. Чому затримка?

— У винятковому випадку призначають пізніше. Мабуть, наш випадок — винятковий, — говорить секретар Ніжинської єпархії отець Валерій (Дашко). — Рішення про те, хто буде новим митрополитом, має прийняти тільки Блаженніший Онуфрій (митрополит Київський і всієї України, Московський патріархат).

— Синоду ще не було. Планується в другій половині грудня. Митрополита Ніжинської єпархії може призначити тільки Блаженніший, — підтвердив секретар Чернігівської єпархії (УПЦ МП) Ігор Підан.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: