Завантаження ...
banner

Хто керуватиме Ніжинською єпархією, стане відомо після сороковин

Два тижні Ніжинською і Прилуцькою єпархією Української православної церкви Московського патріархату тимчасово керує Митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій. Митрополит Ніжинський і Прилуцький Іриней помер 23 вересня після хвороби

Ніжинська єпархія, Московський патріархат, «Вісник Ч», Олена Гобанова


Два тижні Ніжинською і Прилуцькою єпархією Української православної церкви Московського патріархату тимчасово керує Митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій. Митрополит Ніжинський і Прилуцький Іриней помер 23 вересня після хвороби.

Чи відомо вже, хто очолить Ніжинську єпархію?

— Нам невідомо. Це вирішує Священний синод на засіданні в Києві. Зазвичай такі питання вирішуються після 40 днів з дня смерті попереднього Митрополита, — пояснив протоієрей Ніжинської єпархії Миколай Марчишак. — Це може бути особа з будь-якого куточка України, головне, щоб він належав до Української православної церкви Московського патріархату. Можуть перевести єпископа або архімандрит посвятить священика в єпископи.
 
— Хто головні претенденти на посаду Митрополита Ніжинського і Прилуцького? — запитала в голови богословсько-канонічної комісії при Священному синоді УПЦ архієпископа Білоцерківського і Богуславського Августина.

— Це не вибори. Господь вирішить.
 
Олена Гобанова, тижневик «Вісник Ч» №41 (1640), 12 жовтня 2017 року
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: