Завантаження ...
banner
banner

Чи купатимуться ніжинці в ополонці на Водохреща?

Напередодні, одного з найбільших свят різдвяно-новорічного циклу – Водохреща, редакція Mynizhyn.com поцікавилась у ніжинців, чи дотримуються вони такої екстремальної традицій, як купання в ополонці?

Напередодні, одного з найбільших свят різдвяно-новорічного циклу – Водохреща, редакція Mynizhyn.com поцікавилась у ніжинців, чи дотримуються вони такої екстремальної традицій, як купання в ополонці?




Юлія, спеціаліст пенсійного фонду
Я взалалі купаться не буду, бо не вмію плавать.  Та й якось і спробувати не хотілось.





Олена, вихователь.
Ні. Ще поки морально не готова. Можливо спробувала б колись. Взагалі до цього ставлюсь позитивно. Вважаю що це більш оздоровча процедура, ніж традиція на свято. 



БЕЗ ФОТО

Олег, прибиральник.
Ні не купаюсь. Не готовий до такого екстриму. Лікуватись дорого. Для мене це не являється таким фактом щоб я ліз в холодну воду. 




Ірина, фахівець Гоголезнавчого центру.
Купалася, але в цьому році щось мені не хочеться. Дуже захворіла після останнього купання. Позитивно ставлюсь до цього, це такий прилив енергії, сил та здоровя. Дуже рекомендую.





Артем, студент.
Не купаюсь. Не доводилось, чесно кажучи не дуже і хотілось, схильний до хвороб. Ставлюсь до цього більше як до оздоровчого процесу.





Григорій, пенсіонер.
Ні не купаюсь. Раніше не купався. 




Ніна, викладач.
Ні, вік не дозволяє. Син мій плавав. Добре від цього ставлюсь. Гарна традиція. 





Андрій, військовослужбовець
Не знаю, чи буду окунатись цього року. А взагалі так, купаюсь. 

Додамо безпечні правила купання в ополонці:

1. До пірнання в ополонку потрібно готуватись: організм повинен бути загартований. Для цього найкращий спосіб – контрастний душ: чергувати холодну та гарячу воду. Ніяких алкогольних напоїв до купання! Вони сприяють розширенню судин, відтак організм швидко втрачає тепло і людина замерзає.

2. Перед заходом у воду потрібно зробити зарядку, побігати, пострибати, словом, максимально розігріти тіло. Для занурення обов’язково вибирайте ополонку, де є обладнаний спуск до води, щоб не підсковзнутися і щоб можна було легко та швидко вийти з крижаної води. Пам’ятайте, що купатися слід виключно в присутності медичної та рятувальної служби.

3. Занурюватися в ополонку потрібно поступово: перебувати у воді можна не більше 10-15 секунд. Після цього одразу загорнутися у теплий, сухий одяг, випийте теплого чаю.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: