Завантаження ...
banner

Погоня за браконьєрами на Ніжинщині

Під час чергового спільного рейду активісти організації С14 та лісові охоронці Ніжинського лісового господарства натрапили на браконьєрів, які намагалися загнати дику козу

С14, браконьєри

Під час чергового спільного рейду активісти організації С14 та лісові охоронці Ніжинського лісового господарства натрапили на браконьєрів, які намагалися загнати дику козу. 

І хоча після тривалого переслідування браконьєрам вдалося відірватися, їх все ж зафіксували. Далі – робота правоохоронців.

Про це повідомляється на сторінці С14 Чернігів в Facebook

Декілька годин у засідці і мисливці за браконьєрами помічають як полем рухається автомобіль, з вікна авто відсвічується потужна лампа. Саме такі лампи браконьєри використовують для нічного відстрілу тварин, не залишаючи їм жодного шансу на порятунок. Почувши кілька пострілів, охоронці природи бачать як браконьєри заганяють дику козу. Чекати більше не було сенсу, тварину могли вбити. 

Тікаючи на «Ниві», браконьєри засвічували лампою дорогу та погрожували зброєю. Одначе, зрозумівши рішучі наміри переслідувачів,кинулись та викидати речові докази. Тікаючи браконьєри зачепили дерево та відбили бокове дзеркало біля водія. 

Продовжуючи погоню козаки загнали браконьєрів до села Дуболугівка. Там браконьєри відірвалися, оскільки 3-тонний УАЗ значно програє маневровій «Ниві». 

У ході погоні бійці С14 зафіксували на відео автомобіль «Нива».
 
На місце злочину лісова охорона викликала правоохоронців. Щоб не гаяти час козаки виїхали в поле у пошуках знарядь злочину. Пройшовши слідом, бійці знайшли дизельний фільтр перероблений під пристрій безшумної стрільби, рештки дзеркала. 

Більш дрібні предмети імовірно набої військового зразку віднайти завадила сильна хурделиця. Дочекавшись поліцію, яка прибула на виклик за дві години, мисливці на браконьєрів дізналися прізвище власника горе ниви, та де він живе. Всі ці данні передали слідчим.

Понадіявшись на порядність та компетентність слідчих, охоронці природи вирушили на перевірку ще одного населеного пункту, землі якого тероризують любителі безкарного прояву садизму. Але чи через потужну хуртовина чи через неочікувану появу екологічної інспекції, лісової охорони, та активістів С14 ніхто з числа любителів постріляти, за ніч в тому районі так і не з'явився.

С14, браконьєри

С14, браконьєри

С14, браконьєри

С14, браконьєри

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: