Завантаження ...
banner
banner

В Україні відкрили доступ до реєстру власників землі

У Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру зазначають, що відкриття реєстру значно посилить контроль громадянського суспільства за використанням та обігом земель в країні.

В Україні віднині, 6 жовтня, відкрили інформацію про власників і користувачів земельних ділянок на всій території країни. У Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру зазначають, що відкриття реєстру значно посилить контроль громадянського суспільства за використанням та обігом земель в країні. Про це повідомляє Корреспондент

"6 жовтня набуває чинності закон про відкриття реєстрів власності. Хочу наголосити, що Міністерство юстиції вже відкрило свої реєстри для громадян, але з 6 жовтня ми відкриваємо пошук за суб'єктами. Наприклад, якщо в реєстрі нерухомості раніше тільки за адресою можна було знайти окремий об'єкт, то зараз ви можете ввести прізвище і побачити, що дана особа має зареєстрованим на себе на території України", - прокоментувала закон заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.
 
Нова електронна послуга в земельній сфері доступна через публічну кадастрову карту map.land.gov.ua
 
Обов'язковою умовою отримання доступу до інформації є електронна ідентифікація заявника - з використанням електронного цифрового підпису або альтернативної схеми ідентифікації BankID (ідентифікація через банківську картку).
 
Інформаційна система автоматично обробляє запит і надає відомості про права власності на землю та дату придбання. Інформація надається на безоплатній основі.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: