Завантаження ...
banner
banner

Знищили майже 200 танків за два тижні: успіхи України за період з 1 по 14 квітня

Знищили майже 200 танків за два тижні: успіхи України за період з 1 по 14 квітня фото

Сила, мужність, нескореність... Усі ці слова описують сьогоднішню Україну, боротьба за незалежність та справедливість, яка триває вже понад 10 років. За цей час ми зрозуміли багато речей, почали більше цінувати моменти життя, частіше дзвонити до рідних та провідувати їх. Ми почали цінувати те, що маємо, і чітко дали зрозуміти світу, що Україна — це нація нескорених.

1 квітня, як повідомляє ДПСУ, наші аеророзвідники бригади Гвардії наступу "Помста" підняли український стяг майже над позиціями російських загарбників, між Курдюмівкою і Озорянівкою поблизу Бахмута. Також в цей день, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю Welt повідомив, що відтепер Україна збільшила виробництво дронів з дальністю ураження понад 1000 км., що в порівнянні з минулим роком є великим успіхом.


Фото: Наш прапор на позиціях між Курдюмівкою і Озорянівкою поблизу Бахмута

2 квітня прикордонники бригади Гвардії наступу «Помста» за допомогою українського ударного дрона «Вампір» успішно знищили російську переправу через річку Жеребець у Луганській області. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України. Також, як повідомляє CNN, українські дрони з функціями ШІ роблять все, щоб підірвати енергетичну галузь Росії. Адже нафтогазова промисловість країни-загарбника залишається найбільшим джерелом доходу для військової економіки.

Концтабір Ягідне: 3 квітня — це день, коли два роки тому назад завдяки ЗСУ було звільнено село на Чернігівщині, де окупантами було влаштовано "підвал смерті" для місцевих жителів. За повідомленням Генштабу на Авдіївському напрямку нашими захисниками було відбито 14 атак в районах Бердичів, Семенівки, Уманського, Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог авіацією намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів. Також Мінобороною було створено Центральне управління захисту прав військовослужбовців.


Фото: Концтабір Ягідне

У ніч з 3 на 4 квітня силами ППО було знищено 11 з 20 ударних БПЛА Shahed, які були націлені на Україну. Цього дня Презедент України Володимир Зеленський провів Ставку Верховного головнокомандувача і повідомив, що наші позиції на фронті вдалося стабілізувати.

5 квітня ми отримали звістку, що в результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони України було збито усі запущені Росією 13 «шахедів» у Запорізькій, Одеській та Дніпропетровській областях. Під час розвідувальних дій на Південному напрямку оператори 73-го морського центру ССО виявили та знищили особовий склад противника, що зводив нові фортифікаційні споруди та пункт управління. Орієнтовні втрати противника складали:

  • 14 військовослужбовців загиблими;
  • 7 військовослужбовців пораненими.

Завдяки спільній роботі 95 ОДШБр, 60 Інгулецької бригади, 1 БрОП НГУ та бригади НГУ «Азов» на Лиманському напрямку було знищено чергову російську колону у кількості 9 одиниць. Також, за повідомленням Херсонської ОВА, на підконтрольну територію вдалося повернути шістьох українців.

У ніч на 6 квітня 2024 року силами протиповітряної оборони було знищено 28 ударних БПЛА, які були запущені Росією на Україну. На Одещині, над акваторією Чорного моря, воїнами зенітної ракетної Одеської бригади було знищено 2 російські розвідувальні БПЛА "Орлан-10". На Півдні прикордонники-аеророзвідники влучною роботою з FPV-дронів спалили автівку окупантів. Володимиром Зеленським було повідомлено, що Україна розробляє власну зброю від ворожих КАБів. За повідомленням Сирського -Часів Яр залишається під нашим контролем, всі спроби противника прорватися до населеного пункту зазнали невдачі. Водночас на Куп'янському та Лиманському напрямках ми мали певний тактичний успіх. А також, в цей день січеславські десантники успішно знищили 16 одиниць ворожої техніки на Авдіївському напрямку.

7 квітня військовослужбовці 124-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ за допомогою двох дронів встановили прапор України на контрольованій ворогом території Херсонської області. Як повідомляє ДПСУ, прикордонники відбили ворожий штурм за підтримки важкої техніки на Бахмутському напрямку. Бійці 47-ї ОМБр зупинили російський десант, який намагався просуватися на Авдіївському напрямку на бронетехніці.


Фото: Наш прапор на підконтрольній ворогом Херсонщині

8 квітня силами ППО було збито 17 з 24 ударних БПЛА в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях, а також знищено ракету Х-59 в Дніпропетровській області.

Уночі на 9 квітня сили ППО знищили усі 20 "шахедів", якими ворог атакував Україну. Державний департамент США надав дозвіл на екстрений продаж Україні військової продукції на суму 138 млн доларів для забезпечення критично важливого ремонту зенітно-ракетних систем HAWK, які стоять на озброєнні в Україні.

10 квітня в окупованому Криму було знищено російський гелікоптер Ка-27, ціна якого приблизно $1 500 000 — повідомив речник ВМС ЗСУ Плетенчук.

11 квітня: наші сили ППО знищили 57 з 82 повітряних цілей, якими терористи Росії вдарили по Україні. Латвія і Україна підписали двосторонню безпекову угоду, згідно з якою Латвія надаватиме військову допомогу на 0,25% ВВП щороку, упродовж 10 років, надаватиме підтримку в сфері кіберзахисту, розмінування та безпілотних технологій. Також країна сприятиме вступу України до ЄС і НАТО. А також США підписали угоду про надання Україні $138 мільйонів на критичну модернізацію систем ППО.

12 квітня прикордонники знищили новітній російський комплекс РЕБ Р-340РП «Поле-21».

  • Велика Британія розглядає передачу Україні прототипів лазерної зброї DragonFire, призначеної для знищення безпілотників.
  • Зеленський повідомив, що Нідерланди виділили ще €1 млрд на військову допомогу Україні й €400 млн на відновлення, Зеленський.

13 квітня у своєму відеозверненні Зеленський повідомив, що Німеччина надасть нам додатковий Patriot сьогодні з канцлером Шольцом про це домовились. Також працюємо з Німеччиною над додатковою системою IRIS-T - це теж сильна ППО і над ракетами для наявних у нас систем захисту неба.

  • Богданівка на Бахмутському напрямку під контролем ЗСУ, тривають інтенсивні бої, — Міноборони.
  • Рівно два роки тому Україна підбила усім відомий "рускій воєнний корабль" — крейсер "Москва".
  • Сухопутні війська України продовжують стримувати та знищувати ворога по всій лінії фронту
  • Міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте під час зустрічі повідомила, що її країна готова надати 400 тисяч євро на закупівлю металодетекторів для навчальних закладів, а також на реабілітацію українських військових.
  • Німеччина оголосила про негайну передачу Україні ще одного зенітно-ракетного комплексу Patriot через збільшення російських ракетних атак. Про це повідомляє «Мілітарний» з посиланням на заяву міністерства оборони ФРН.
  • Сили оборони України підтверджують успішне ураження пункт управління угрупування військ "Центр" у тимчасово окупованому Луганську.


Фото: Крейсер Москва

14 квітня перші українські пілоти завершили навчання на F-16 у Великій Британії, Міноборони країни. В Україні розроблено нове покоління морських дронів Ѕеа Baby-2024, — СБУ.

Орієнтовні втрати ворога у період з 1 по 15 квітня: 

  • особового складу — 11 540 осіб;
  • танків — 194 од.;
  • бойових броньованих машин — 475 од.;
  • артилерійських систем — 511 од.;
  • PC3B — 23 од.;
  • засобів ППО — 14 од.;
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 509 од.;
  • крилатих ракет — 35 од.;
  • автомобільної техніки та автоцистерн — 758 од.;
  • спеціальної техніки — 82.

Підсумовуючи події цих днів, ми можемо зробити висновок, що наша країна має сильну протиповітряну оборону, а наші військові відчайдушно продовжують боронити рідну землю. Ми не стоїмо на місці, а продовжуємо боротьбу за свободу. Ми отримуємо допомогу від інших країн, але й розвиваємося самі. І в цьому наша сила, бо ми українці.

Авторка: Анастасія Клименко 

За матеріалами з відкритих джерел

Як повідомляв MYNIZHYN, прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що переспрямування коштів, які призначено для телемарафону Єдині новини і телеканалу FREEDOM, на фінансування закупівлі дронів і пікапів для ЗСУ є недоцільним.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: