Завантаження ...
banner
banner

За націоналізацію Приватбанку кожен українець заплатить по 3 тисячі

Від націоналізації Приватбанку найбільше програла держава, адже витратить на його капіталізацію 116 мільярдів гривень за рахунок збільшення держборгу. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив заступник глави Національного банку Олег Чурій


Від націоналізації Приватбанку найбільше програла держава, адже витратить на його капіталізацію 116 мільярдів гривень за рахунок збільшення держборгу. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив заступник глави Національного банку Олег Чурій.

"На жаль, це було погане рішення, але краще з можливих. Держава програла. Вона витратить 116 мільярдів гривень на капіталізацію за рахунок збільшення свого держборгу", - сказав Чурій. 

За його словами, підрахунки економістів показали, що сума боргу з розрахунку на кожного українця збільшилася на 3 тисячі гривень. "Кожному націоналізація коштує 3 тисячі", - додав заступник глави НБУ. 

Як повідомлялося, 21 грудня Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.

Перехідний період тривав 72 години. У понеділок, 19 грудня, голова Національного банку Валерія Гонтарева заявила: Приватбанк зарахований до категорії неплатоспроможних.  тахома 12

За її словами, дефіцит капіталу банку становив 116 млрд гривень, а 97% корпоративного кредитного портфеля було роздано компаніям, пов'язаним з акціонерами.

Цю "дірку" держава планує закрити випуском облігацій держпозики. Перший транш цінних паперів на 43 мільярди гривень буде випущений до кінця року.

pravda.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: