Завантаження ...
banner

Суботній рецепт: торт "Сльози янгола"

Суботній рецепт: торт "Сльози янгола" фото

Якщо у вашої рідної і коханої людини сьогодні День Ангела, то що може бути краще, ніж подарунок зроблений власними руками! Наприклад своєму чоловікові я вирішила спекти сьогодні ніжний торт «Сльози ангела».

Розповідає майстриня Тетяна Євтушенко (Ясанська) 

Ділюся рецептом!

І так, що нам для цього знадобитися:

Для тiста:

Борошно - 150г

Разпушувач - 1ч.л

Масло вершкове - 80г

Цукор - 2 стол. ложки

Яйце - 1шт

Для сирного прошарку:

Сир - 450г

Ванільний цукор - за смаком

Цукрова пудра - 150г

Сметана - 100г

Манна крупа - 1стол.ложка

Яєчні жовтки - 3шт

Для суфле:

Яєчні білки - 3шт

Цукрова пудра - 3 стіл. Ложки

Приготування:

Спочатку робимо пісочне тісто для коржа, для цього м'яке масло перетираємо з борошном і розпушувачем, додаємо цукор і яйце, замішуємо тісто, катаємо в кулю, загортаємо в поліетиленовий пакетик і відправляємо в холодильник на 30хв. Тим часом,  поки тісто охолоджується, приготуємо сирний прошарок. У сир додаємо цукрову пудру, ванільний цукор, манку, сметану і три жовтки. Сирну масу збиваємо блендером до однорідного крему. Дно форми (у мене форма діаметром 25см і висотою 5 см) застилаємо пергаментним папером, викладаємо тісто, утрамбовуємо низ і робимо не високі бортики, висотою приблизно 1см. Тісто проколюємо виделкою в декількох місцях і викладаємо на нього сирну начинку. Ставимо в духовку на 15 хвилин при температурі 170-180 градусів (залежить від вашої духовки) Поки основа торта печеться, за хвилин п'ять до того, як ви витягнете основу з духовки, приготуємо суфле з яєць і цукрової пудри. Для цього в посудину кладемо три білка і додаємо три столові ложки цукрової пудри. Білки спочатку збиваємо на не великий швидкості, потім швидкість збільшуємо і збиваємо до утворення легких піків, так, щоб якщо ви перевернете посуд з білковим кремом, крем добре тримався і не падав. Після закінчення 15 хвилин дістаємо з духовки основу і зменшуємо температуру до 160 градусів. На готову основу викладаємо білкове суфле, робимо з нього довільні візерунки і ставимо в духовку на 15 хвилин.

За цей час верх повинен злегка підрум'яниться. Тепер найцікавіше – будемо чаклувати! Готовий, гарячий торт дістаємо з духовки, але з форми не витягуємо а зразу накриваємо його скляною кришкою або рушником, але не зовсім щільно, бо повітря повинно злегка надходити (в жодному випадку не закривати плівкою), ставимо торт в прохолодне місце, приблизно на години три. За цей час, завдяки конденсату, на поверхні торта утворюються ніжні, бурштинові крапельки, що нагадують сльозинки. Звідси і назва торта «Сльози ангела». Торт виходить дуже ніжний і шалено смачний,

СМАЧНОГО!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: