Завантаження ...
banner

Людина робить це, бо вам заздрить: вісім ознак

Людина робить це, бо вам заздрить: вісім ознак фото

Зазвичай ті, хто нам заздрить, дуже часто приховують свої наміри. До того ж, таких людей рідко можна розпізнати неозброєним оком. Пропонуємо ознайомитися з вісьмома попереджувальними знаками того, що хтось таємно вам заздрить, — пише Затишок.

1. Ретельно випитує всі деталі, пов’язані з вашим життям

Люди, яких живить заздрість, можуть виявляти незвичайний інтерес до вашого життя. Вони ретельно випитують складні подробиці про ваш особистий і професійний досвід. Тоді як щира цікавість є нормальною, нав’язливе бажання знати кожен аспект вашого життя може бути ознакою ревнощів, оскільки вони прагнуть порівняти себе з вами.

Друзями залишаються ті, кого з роками не зжерла заздрість.

2. Вони не поважають ваші рішення

Заздрісні люди часто змушують вас відчувати, що ви робите неправильний вибір (хоча насправді вони просто заздрять тому, що ви досягаєте своїх цілей). Своїми фразами вони можуть змусити вас відчути, що позитивна ситуація, в якій ви опинилися, насправді може принести вам більше шкоди, ніж користі.

Їхня мета – розкритикувати ваші судження, зародити сумніви, викликати у вас невпевненість у собі та зменшити вашу впевненість у собі, щоб ви відчули себе менш здатними приймати «правильні» рішення. У такі моменти важливо пам’ятати, що ви знаєте себе краще, ніж будь-хто інший.

3. Вони безцеремонно порушують ваші кордони

Заздрість може змусити людей переступати межі, навіть не усвідомлюючи цього. Якщо хтось постійно порушує ваш особистий простір, риється у ваших речах або вторгається у ваше приватне життя без будь-якої поважної причини, це може бути підсвідомим проявом заздрості.

Одна з найочевидніших ознак заздрості – це коли хтось постійно перебиває вас під час розмови, особливо коли ви говорите про свій успіх, про отримані результати і позитивний досвід, – це спосіб впоратися з наростаючими нападами невпевненості в собі. Вони також можуть почати нову тему.

4. Пропонує непрохану допомогу

Хоча допомога зазвичай цінується, надмірна і непрохана допомога може бути прихованим вираженням заздрості. Людина, яка потай заздрить вашим досягненням, може спробувати втрутитися у ваше життя під виглядом пропозиції підтримки, потенційно підриваючи вашу впевненість і незалежність. Або надати вам послугу, потай бажаючи, щоб ви були її боржником.

5. По-різному поводяться з вами наодинці та в компанії

Зверніть увагу на те, як хтось поводиться поруч із вами наодинці, а не в громадських місцях. Заздрісні люди можуть демонструвати дружелюбність наодинці, а на публіці їхня заздрість може проявлятися в злих жартах, двозначних натяках і пасивно-агресивній поведінці. Ревнива людина має намір принизити і поставити вас у незручне становище за будь-якої можливості. І коли почнете висловлювати їй ваші претензії, вона скаже, що всього лише пожартувала і що вам не слід ставитися до цього серйозно.

Заздрість – це страшне почуття: якщо тебе не в змозі переплюнути, то тебе намагаються заплювати.

6. Вони ніколи не радіють вашому успіху, або радість їхня вкрай награна

Найменше такій людині хочеться бути присутньою в той момент, коли ви святкуєте свій успіх. Це не тільки змушує їх почуватися некомфортно, а й посилює почуття незахищеності.

Крім того, у них є риса знецінювати ваш успіх, сказавши, що вам просто пощастило. Для заздрісної людини все значуще, що відбувається у вашому житті, завжди відбувається завдяки чистій випадковості. Вони ніколи не визнають ваші навички і таланти, навіть якщо ви багато працювали для досягнення своїх життєвих цілей.

7. Вони завжди намагаються вас перевершити

Якщо ви поділитеся з кимось позитивними новинами, він може у відповідь поділитися чимось більшим і кращим, щоб спробувати перевершити те, що відбувається у вас у житті.

8. Вони уважно вивчають вас, наслідуючи вас

Відмінна риса заздрісників полягає в їхній невпевненості в собі, яка змушує їх турбуватися про думку інших про них. У результаті вони починають шалений пошук захоплення і схвалення. Саме з цієї причини для них життя стає постійним змаганням.

Ви купили нову машину або будинок? Вони не залишаться осторонь. Ви змінили стиль одягу, вони спочатку розкритикують ваш вибір, а потім стануть одягатися в цьому ж стилі. Вони копіюватимуть ваш стиль ходьби, манери і навіть те, як ви говорите. Спочатку вам це може здатися втішним. Але що більше ви це помічаєте, то більше це дратує. Заздрісна людина пішла купувати такий самий, як у вас, телефон не для того, щоб потішити вас; вони намагаються не відставати.

Вони в якомусь сенсі ваші таємні шанувальники. Річ у тім, їхня мета – бути такими ж, як ви, і навіть трохи кращими! Вони просто доводять цю одержимість до нездорового рівня, що впливає на їхнє раціональне мислення.

Висновки

Заздрість – це повільна отрута, що роз’їдає стосунки. Ви і ваші досягнення та успіхи варті похвали і схвалення, а не постійного знецінення і критики. Тому спілкуйтеся з тими, з ким стаєте кращими, з тим, хто вас мотивує, підтримує, надихає. Пам’ятайте, що ким би ви не були, у вашому житті завжди будуть два типи людей: ті, кому ви щиро подобаєтеся, і ті, кому ви не подобаєтеся.

І наостанок мудра порада від Бернарда Шоу: "Навчіться нікому нічого не розповідати і тоді все у вас буде добре".

Фото: РБК-Україна

Як повідомляв MYNIZHYN, якщо у вас розколюється голова, не вистачає енергії навіть на найпростіші справи, завжди хочеться спати, робота стопориться разом із кар’єрою, серйозних стосунків немає — не поспішайте бігти до лікаря, спочатку уважно проаналізуйте своє оточення. Можливо, серед ваших друзів та знайомих є люди, які реально тягнуть на дно. Розглянемо сім типів друзів, які можуть мати поганий вплив на ваш розвиток та ріст.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: