Завантаження ...
banner

Материнство потрібне вашій дитині завжди: п'ять звичок для матері

Материнство потрібне вашій дитині завжди: п'ять звичок для матері фото

Насправді, допомогти дитині процвітати дуже просто, навіть якщо це не завжди легко. Проблем багато, але виконання цих кількох важливих кроків може зробити ваше життя з маленькою дитиною легким… і навіть веселим. Це можна зробити в п'ять кроків. Детальніше про них — читайте далі, — пише Затишок.

1. Найбільше на світі ваша дитина потребує любові та батьківської турботи

Стабільні ранні стосунки з делікатними піклувальниками мають більше значення для розвитку вашої дитини, ніж будь-що ще.

Щоразу, коли ви відповідаєте на потреби вашої дитини з любов’ю, ваша дитина дізнається, що хтось завжди поруч, щоб подбати про неї, навіть коли їй важко. Вони вчаться довіряти іншим і що вони не самотні. Завдяки цим теплим взаємодіям ваша дитина розвиває почуття себе як людини, що заслуговує на те, щоб її любили та про яку дбали, і має взірець для наслідування (ви!), як піклуватися про інших людей. Хіба це не те, чого ми всі хочемо: дитина, яка впевнена в тому, хто вона є, та проявляє доброту до інших? Основа в їхніх любовних стосунках із вами.

2. Спілкування з вашою дитиною – це навчання щодня

Коли ви співаєте пісні зі своєю дитиною або колискові вночі, ваша дитина чує мову, голосом мами. Коли ви говорите зі своєю дитиною про те, що ви або ваша дитина робите, наприклад: «Тепер настав час одягнутися, спочатку ми одягнемо зелену сорочку» або «Ця вантажівка так швидко їде, коли ти її штовхаєш!», вивчає нові слова, силу мови і як спілкуватися. І коли ви читаєте зі своєю дитиною, ви прищеплюєте любов до читання і знайомите її з ранньою грамотністю. Позначення почуттів до вашої дитини («Ви були такі злі!») допомагає їм дізнатися про емоції.

Таким чином, усі ці розмови, співи, читання закладають основу для майбутніх здібностей вашої дитини читати, розуміти її почуття і спілкуватися. Так тримати.

3. Продовжуйте рутину

Рутина є основою стабільності для вашої дитини. Вона допомагає вашій дитині вивчити ритм дня і знайти почуття внутрішньої стабільності та спокою. Рутина допомагає малюкам ставати більш незалежними з часом, тому що вони знають, чого очікувати і що буде далі.

Малюки люблять ритуали, тому, якщо ви виконуєте звичайну ніч перед сном так само як завжди, вони почуваються в безпеці. Рутина необхідна для будь-якої діяльності, яку ви робите щодня, наприклад, під час їди, одягання, купання, перед сном і догляду вранці. Маленьким дітям не вистачає почуття часу. Рутина допомагає їм набути почуття контролю і вчиться рухатися швидше протягом дня. Так само, свята – чудовий час, щоб почати нові ритуали або традиції у вашому домі. Подібно до рутини, ці традиції приносять комфорт і визначають вашу сім’ю.

4. Сон є обов’язковим

Дитина, яка відпочила, – щасливіша дитина. Коли діти висипаються, вони краще справляються з емоціями, спілкуються з іншими та навчаються. Вони з меншою ймовірністю будуть перевантажені та засмучені, і їхня поведінка більш доречна. Організація хорошого сну і нічних вправ – це ключ до того, щоб допомогти вашій дитині отримати необхідний відпочинок.

5. Бережіть себе

Перш ніж ви зможете приступити до вирішення багатьох мінливих потреб вашої дитини, ви повинні подбати про себе. Коли ви відпочинете, їсте здорову їжу, знаходите способи приділити трохи часу собі або якості стосунків зі своїм партнером, тоді ви зможете краще дати дитині те, що їй потрібно. Плюс, ви це заслужили. Турбота про себе означає кращі стосунки з вашою дитиною і щасливішу версію себе! Материнство таке вимогливе, але набагато простіше, якщо ви триматимете його в простоті та зосереджуватиметеся на речах, які справді мають значення.

Як повідомляв MYNIZHYN, наші діти часом бувають занадто вибагливі. Одні з нас дотримуються політики строгих заборон; інші поступаються капризам; треті ж переживають через те, що засмучують дитину відмовою. Проте, іноді буває необхідно відмовити синові або дочці в чомусь, щоб захистити їх від непотрібних розчарувань в майбутньому. У яких ситуаціях це варто зробити — читайте далі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: