Завантаження ...
banner

Дитяча істерика в громадських місцях: вісім способів її приборкати

Дитяча істерика в громадських місцях: вісім способів її приборкати фото

Той, хто провів багато часу з маленькою дитиною, знає, що малюки обробляють свої емоції через істерики. Відчуває гнів через те, що ви йдете з парку? Істерика. Сумно, що бабусі довелося піти? Істерика. Відчуває себе збудженим після довгого дня в зоопарку? Істерика.

Істерики — неминуча частина виховання дітей, але те, як ви справляєтеся з ними, може мати велике значення. Наявність стратегії завчасно може допомогти вам зберігати спокій, що, своєю чергою, надсилає важливе повідомлення про те, що почуття вашої дитини безпечні і що ви завжди з нею, незважаючи ні на що.

Є два види істерик: істерики, що трапляються вдома, та істерики, що трапляються на публіці, і кожна вимагає своєї власної стратегії, пише Затишок.

Ось деякі зручні техніки Монтессорі для опрацювання істерик у домашніх умовах:

Коли істерика починається вдома, зазвичай краще просто пустити все на самоплив. Це найкращий час, щоб показати вашій дитині, що всі її почуття в порядку і що їхні пригнічувальні емоції не страшні або не надто сильні для вас. Якщо ви покажете своїй дитині, що ви почуваєтеся комфортно з її помахами, криками і сльозами, це дуже важливе повідомлення про те, що добре мати «великі» почуття.

1. Бути присутнім і бути терплячим

Якщо можете, сядьте з дитиною на підлогу, коли в неї істерика. Подивіться на неї, але не говоріть з нею і не чіпайте її одразу. Це може спричинити надмірну стимуляцію в дитини, яка відчуває напад істерики, і вона, ймовірно, все одно вас не почує.

Не робіть нічого, що змушує вас думати, що ви намагаєтеся покласти край істериці, просто спостерігайте і намагайтеся зберігати спокій. Важливою частиною є те, що ви надсилаєте повідомлення, що його великі почуття в безпеці.

2. Не поспішай

Їхні великі емоції проявляться, тож якщо ви поспішите з істерикою зараз, найімовірніше, вона продовжиться пізніше, можливо, посеред торгового центру, а не у вашій вітальні. Крім того, що більше ви намагаєтеся заважати логіці або навіть обіймам, то довше істерика, ймовірно, триватиме. Поки ви чекаєте, поки вони заспокояться, зберігайте тонус і мову тіла по-справжньому спокійними, щоб було зрозуміло, що ви не злитеся, а просто доглядаєте за ними. Зачекайте, пам'ятайте, що це мине! | наступного разу спробуйте додати додаткові 15 хвилин, коли вам потрібно бути десь у певний час.

3. Запропонуйте комфорт, коли вони будуть готові

Зрештою, ви зможете побачити, коли істерика починає зменшуватися. Ваша дитина все ще може скиглити або плакати, але вся енергія виснажується від її зусиль.

На цей момент потрібно запропонувати комфорт. Це може бути просто — простягнути руки, щоб показати, що ви готові до обіймів, коли вони будуть готові. Покажіть їм, що ви любите їх, незважаючи ні на що, навіть коли вони настільки
божевільні, що б'ють ногами і кричать на підлозі.

4. Визнати їхні почуття

Після того, як ваша дитина заспокоїться, ви можете визнати її почуття. Скажіть щось на кшталт: «Ти був такий злий, коли я сказала тобі не лізти на диван». Цілком можливо, що це знову викличе сльози, оскільки вони переживають жах того, що їм наказано безпечно сидіти на дивані, але це нормально.

Також важливо допомогти вашій дитині назвати те, що вона відчувала, і зрозуміти, що щойно сталося. Не зупиняйтеся на цьому, але визнайте їхні дії та почуття.

Це, звісно, ідеальна ситуація, ситуація, в якій ви можете кинути все і бути з дитиною під час істерики. Але ми всі знаємо, що це рідко буває. Швидше за все, у вас готується обід на плиті або є брат, якому потрібна допомога, і це нормально.

Ось як справлятися з істериками, коли ви на публіці:

Те, як ви справляєтеся з істериками на публіці, залежить від вашої терпимості до людей, які дивляться на вас. Якщо це справді не турбує вас, то ви, ймовірно, зможете зберігати спокій і сидіти з дитиною протягом істерики, навіть якщо це відбувається в парку або в продуктовому магазині.

Якщо ви схожі на мене, і публічні істерики викликають у вас палаюче обличчя і прискорене серцебиття, вам потрібно використовувати інший підхід.

5. Оцінити ситцацію

Як далеко зайшла ваша дитина? Чи можна зупинити істерику, відволікаючи її закускою або жартом? Глибокий вдих і обдумування вашого наступного кроку зменшить ваш стрес і, сподіваюся, заспокоїть вашого малюка в процесі.

6. Приведіть вашу дитину в безпечне місце

Якщо ви вирішите, що це повномасштабна істерика, яку не можна зупинити, приведіть вашу дитину в місце, де ви можете побути наодинці. Це може означати тихий куточок парку або вихід із магазину.

Важливою частиною є не робити це в гніві. Ви не повинні виходити з продуктового магазину, кажучи вашій дитині, що вона зруйнувала ваш день, навіть якщо вам дійсно потрібні продукти. Замість цього, скажіть своїй дитині, що ви збираєтеся привести її в якесь тихе місце, де ви можете бути разом.

7. Відволікайте за потреби

Хоча я б не рекомендував відволікати дитину від істерики вдома, іноді це найкраще рішення, коли ви перебуваєте поза домом. Якщо ваша дитина перебуває на ранній стадії істерики, постарайтеся зосередити свою увагу в іншому місці. Якщо ви в парку, відзначте що-небудь цікаве, що ви можете зробити разом. Можливо, ви можете покатати її на гойдалках. Якщо ви виконуєте доручення, попросіть їх про допомогу. Спробуйте сказати: «Хм, я забула, де тут продають молоко, ти допоможеш мені його знайти» або «Я просто не знаю, які фрукти купити цього тижня, цікаво, чи хтось може допомогти мені вирішити».

8. Очікуйте істерику пізніше

Якщо вам вдасться відвернути вашу дитину від істерики, знайте, що ці великі почуття все ж таки мають проявитися колись. Ви, найімовірніше, побачите, що ваша дитина вибухне істерикою пізніше того самого дня, ймовірно, через щось, здавалося б, незначне. Їм потрібно скинути тиск і рано чи пізно це станеться.

Тому, якщо ви перебуваєте вдома, постарайтеся розслабитися і просто дозвольте істериці трапитися, знаючи, що йдеться не про чашку для випивки, а про те, що ваша дитина тримає її разом увесь ранок, поки вас немає, і вам потрібне якесь звільнення.

Згодом ви можете допомогти їм опанувати навички, необхідні для того, щоб опрацьовувати свої емоції, не кричачи і не кидаючи речі, але це дуже поступовий процес. Почніть з того, що назвіть емоції вашої дитини, поговоріть з нею про те, що ви робите, коли вам сумно, і завжди будьте присутні. Згодом це призведе до меншої кількості істерик і великого серця.

Як повідомляв MYNIZHYN, як знайти баланс між старим і новим, між прогресивним і класикою, між стабільним і динамічним, розповідають психологи Гарвардського університету. Вони провели дослідження і з’ясували, що допомагає батькам виховувати хороших дітей, здатних ефективно справлятися з сьогоднішніми реаліями.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: