Завантаження ...
banner
banner

Не тільки Ніжин страждає від елеватора: на Тернопільщині подібна ситуація. Відео

Кукурудзяне лушпиння замість снігу: жителі Кременця нарікають на роботу елеватора Жителі міста Кременець на Тернопільщині борються із власниками підприємства. Сушарки гудуть цілодобово, лушпиння кукурудзи

елеватор, червоний сніг, лушпиння

Жителі міста Кременець на Тернопільщині борються із власниками підприємства. Сушарки гудуть цілодобово, лушпиння кукурудзи вкриває все навколо, а дорога розбита багатотонними фурами. До того ж елеватор зареєстрований у місті, а земля під ним - сільська. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Жити у кількамісячному червоному снігопаді місцевих мешканців примушує місцевий елеватор, який до того ж постійно гуде. До цього звуку додаються вібрації у їхніх оселях від фур із зерном. Міська дорога розбита вщент.

Люди насамперед вимагають налагодити роботу елеватора так, щоб з нього нічого не сипалося їм на голови. Його власник запевняє  - це неможливо.

"На жаль, технологічний процес сушіння кукурудзи відбувається саме так. І це на всіх, сто процентів, елеваторах на території України", – каже підприємець В'ячеслав Гроза.

Він додає - підприємство сплачує щонайменше одинадцять мільйонів гривень на рік податку у місцеві бюджети. Цього, мовляв, достатньо, щоб компенсувати жителям тимчасові незручності.

Втім, керівниця апарату Кременецької райдержадміністрації Світлана Федищина запевняє, що до районного бюджету жодних надходжень від елеватора не було, і спрямовує до міськради. У Кременецькій міськраді кажуть — хоча елеватор і зареєстрований у місті, але грошей від його діяльності не отримують.

"Підприємство сплачує податки в бюджет сільської ради, тому що воно знаходиться на території сільської ради", – каже міський голова Кременця Олексій Ковальчук.

У Білокриницькій сільраді здивовані ще більше. Там порахували, що усі надходження від елеватора за рік становлять менше 200 тисяч гривень. 


Куди йдуть озвучені власником  елеватора податкові мільйони відмовилися прокоментувати і у фіскальній службі. Хоча відомо - підприємство  не перший рік судиться з податківцями стосовно несплати боргу в особливо великих розмірах. Тож люди вимагають - закриття елеватора. Його ж власник  просить потерпіти - мовляв, сезон сушіння кукурудзи закінчиться за лічені дні, а наступний буде аж через рік.  

Схожа ситуація з червоним снігопадом і у Ніжині. Вже декілька місяців по колу ходить вирішення проблеми. Ніхто  не має дозволу на проведення перевірки на СТОВ "Дружба Нова", а воно продовжує працювати і розсіювати по місту червоні викиди, щодо безпечності яких виникає маса сумнівів.

елеватор, червоний сніг, лушпиння

На одному із засідань у міськраді екологічну ситуацію в Ніжині назвали "бомбою уповільненої дії". А в ході останніх таких обговорень було вирішено створити міжвідомчу комісію для проведення необхідної перевірки та досліджень.

Крім того, відомо, що правоохоронні органи вже порушили кримінальну справу щодо екологічної ситуації в місті (ч. 1, ст. 241 КК України).

Червоний "сніг" сипле далі, підприємство працює, здійснити перевірку на його території погодження немає... Хто розірве замкнене коло?

mynizhyn.com за матеріалами кореспондента ТСН Світлани Павук 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: