Завантаження ...
banner
banner

Як Валерій Зуб пояснив своє голосування щодо ринку землі

Верховна Рада на позачерговому засіданні проголосувала за новий закон, який дозволяє власникам сільськогосподарської землі продавати свої ділянки (паї) та купувати землю. Документ підтримали 259 депутатів. Серед нардепів з Чернігівщини «за» законопроект проголосували

Валерій Зуб, ринок землі, голосування, пояснення

Верховна Рада на позачерговому засіданні проголосувала за новий закон, який дозволяє власникам сільськогосподарської землі продавати свої ділянки (паї) та купувати землю.


Документ підтримали 259 депутатів. Серед нардепів з Чернігівщини «за» законопроект проголосували 7 нардепів, серед них і народний депутат України Валерій Зуб. Своє рішення нардеп від нашого округу пояснив кореспондентам Суспільного так:

«Ми вже цей закон розглядаємо більше двох місяців. Потрібно було його вже завершити, щоб продовжувати роботу над іншими законами. Це по-перше. По-друге, вже така економічна ситуація в Україні, потрібно було вже цей закон прийняти.

Протягом цих декількох місяців, коли проводились консультації, практично усе те, про що ми говорили з аграріями, було виконано. Перш за все, закон починає діяти з 1 липня 2021 року. Продаж землі до 2024 року буде 100 га в одні руки і тільки фізичним особам. Державна, комунальна земля не продається. В законі передбачено, що не зможуть купити землю іноземці. Також не зможуть купити землю іноземці на відстані 50 км від кордону. Тобто, в принципі, все те, про що говорили аграрії, практично все витримано».
 
mynizhyn.com за матеріалами suspilne.media
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: