Завантаження ...
banner
banner

Засідання виконкому: бюджет міста, присвоєння почесних звань, новий світлофор та сальмонельоз

Сьогодні, 28 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету ніжинської міської ради на якому було обговорено ряд нагальних питань

Виконком, виконавчий комітет ніжинської міської ради, исполком нежин

Фінансові надходження до міського бюджету склали 70 мільйонів 637 тисяч гривень і склали 107% у порівнянні з минулим роком, видатки – 64 мільйони 300 тисяч гривень, тобто скоротилися до 78% відносно 2014 року. Саме такими числами почалось чергове засідання міськвиконкому 28 травня. Але радіти цим даним зарано. 24 мільйони отриманих коштів – це субвенції (дотації) з державного бюджету. Крім того місто ледь розрахувалося з кредиторською заборгованістю за минулі роки, і має чималу поточну заборгованість – всього близько 18 мільйонів. Як би там не було, але повністю самостійним у фінансовому відношенні Ніжин не є і у найближчій перспективі не стане.

Резонансним питанням стало клопотання про присвоєння почесних звань. Якщо подання щодо присвоєння почесного звання «Заслужений діяч науки і техніки України» викладачу Ніжинського університету ім. М. Гоголя доктору фізико-математичних наук Олександру Володимировичу Мельничуку було підтримано одноголосно, то подання що до присвоєння звання «Заслужений працівник освіти України» завідувачу дошкільного навчального закладу №13 «Берізка» Примушко Наталії Миколаївни вже втретє відхилили, причому цього разу його підтримали всього двома голосами.
 
Також обговорювалося звернення до ректора НАТІ – Агротехнічного інституту щодо упорядкування фасаду будівлі, приведення його до належного стану. Як виявилося, на це у інституту немає грошей. Стоятиме новий корпус закладу у вигляді довгобуду, мабуть ще довго.
 
Побіжно торкнулися і ринку. Ситуація все та ж. Торгувати на вулиці не можна, але припинити її, примусити торговців перейти на будь-який з ринків ніхто не може. Міліція повністю безсила.

Окремо, поза рамками порядку денного, обговорювалося питання облаштування пішохідних переходів та дорожних знаків. «Зебри» мають найближчими тижнями почати малювати, уже є виконавець робіт і виплачений аванс. До знаків питання – їх потрібно встановлювати так, щоб водії могли бачити або ж випилювати дерева навколо них. 
 
Цікаво, що біля 9-ї школи планується облаштування повноцінного пішохідного переходу за всіма стандартами і, за словами міського голови А. Лінника, вже є спонсор, який готовий оплатити такі роботи.

Завершилось засідання виконкому обговоренням ситуації з захворюваністю на сальмонельоз у Ніжині та області. Про це вже повідомлялося раніше.

Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: