Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині створили врожайний та витривалий сорт цибулі

Селекціонери з науково-дослідної станції «Маяк», що у Крутах, створили сорт цибулі, який не втрачає товарних якостей до нового врожаю. Середня вага однієї цибулини – близько 200-250 грамів...

Ніжинщина. цибуля, сорт

Селекціонери з науково-дослідної станції «Маяк», що у Крутах, створили сорт цибулі, який не втрачає товарних якостей до нового врожаю.

Середня вага однієї цибулини – близько 200-250 грамів, врожайність 35-40 тонн з гектара. І це – без поливу! За словами науковців, сорт «Чайка» створений із місцевих зразків, тому пристосований до наших широт та адаптивних факторів і, на відміну від голландських сортів, стійкий до шкідників і хвороб.

Окрім ріпчастої цибулі, на дослідній станції вирощують та селекціонують і багаторічні сорти. Цей вид селекції з’явився відносно нещодавно і продиктований він умовами ринку. Починаючи з 2010 року, тут культивують такі види багаторічної цибулі, як батун, порей, слизун, цибуля запашна. Вони можуть рости на одному місці від семи до десяти років. Вони мають або трубчате, або плоске листя.

Джерело: Чернігівщина
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: