Завантаження ...
banner
banner

Засідання виконкому: оренда пішохідних проходів на ринку, борги "НіжинТеплоМережі" і представлення в.о. начальника міліції

Сьогодні, 18 червня, відбулося чергове засідання виконкому на якому було розглянуто питання оренди землі, захворювання на сальмонельоз, відвідування членами виконкому засідань та представлено нового головного міліціонера міста

виконком, ніжинська міська рада

Найцікавіші питання на виконавчому комітеті Ніжинської міської ради, не завжди ті, що розглядаються в кінці засідання. Але саме так вийшло цього четверга.

З початку засідання всіх присутніх розвеселив заступник міського голови Ігор  Алексеєнко надзвичайною подією – появою в місті лисиці, не помітивши, при цьому загибелі людини на Кругу біля танка.

А через кілька хвилин після цього дуже здивував підприємець Іценко Григорій Васильович. Без оприлюднення на сайті проекту рішення, поряд з пунктами про будівництво громадського туалету біля церкви євангелістів і гаражу в транспортній організації на окраїні міста, було винесене цікаве запитання: про реконструкцію складу будівельних матеріалів і продуктового магазину. Не де-небудь, а в історичній частині міста, на території Комунального ринку. Виявляється його ділянка там – не 1-2 сотки, а 13, разом з усіма проходами поряд. Але найцікавіше – як він зміг отримати документи на право власності на територію на якій знаходиться прохід? За таким прецедентом можна отримати документи і на міст по вулиці Московській і збирати плату на проїзд по ньому. Поки що цей проект відклали для детального вивчення.

Виконком, Володимир Бойко, мій ніжин, ніжин, нежин
 
Цікава історія з компанією «Дружба-Нова». Свого часу, для будівництва елеватору підприємство взяло у міста землю, але договір на оренду ділянки не укладало і плату за неї не вносило протягом трьох років – з 2011 по 2013. Зараз міська влада планує стягнути кошти через суд і приймає необхідні для цього документи.
 
Представники санепідемстанції підвели підсумки, щодо спалаху сальмонельозу. Останній випадок – 13 осіб потрапили до лікарні, а у 7 з них виявлено саме сальмонельоз. А от причин захворюваності виявити не вдалось, в тих продуктах які брали на аналіз бактерій сальмонели виявлено не було. Всього ж ситуація з цією хворобою, у порівнянні з минулим роком значно погіршилася, за півроку вже 50 випадків, у 7 разів більше ніж минулого. Така ж ситуація і в цілому по області.

По темі: Сальмонельоз. Оперативна інформація. Відео
 
Заступник міського голови С.О. Колесник підвів підсумки відвідуваності членами міськвиконкому його засідань. Результати наступні:
 
Лінник Анатолій Валерійович – пропустив 1 засідання
Алєксєєнко Ігор Володимирович – 3
Колесник Сергій Олександрович – 3
Осадчий Сергій Олександрович – 3
Максимець Олександр Васильович – 16
Мороз Олександр Сергійович – 3
Одосовський Михайло Іванович – жодного пропуску
Передній Олександр Васильович – 2
Філь Андрій Миколайович – 12
Щекотіхін Валерій  Віталійович – 2
 
Всього за 2015 рік відбулось 21 засідання міськвиконкому і два його члени не були на більшості з них. Виникає запитання навіщо взагалі було йти туди? Для галочки? Чи гордого запису в особову справу – член міського виконавчого комітету 2015 року? 
 
Найближчим часом планується внести зміни до регламенту і виключати тих, хто пропустив більше 50% засідань.

Під час засідання виконавчого комітету була озвучена невтішна інформація щодо підприємтсва "Ніжинтепломережі". За словами Г.М. Олійника, з того часу як було введено в дію розподільчі рахунки (а це листопад 2014 року), борг підприємства з електроенергію досягнув 3,8 млн. гривень і постійно зростає. В червні 43% коштів сплачених фізичними особами і 86% коштів юридичних осіб автоматично перераховуються НАК «Нафтогаз», а підприємству не вистачає навіть на виплату заробітної плати працівникам. Підготовка до опалювального сезону теж на межі зриву. 

Останні платіжки з проханням внести 200 гривень авансовим платежем пов’язані якраз зі згаданими проблемами. Цілком імовірно, що наступна зима буде з холодними батареями. 

Виконком, Володимир Бойко, мій ніжин, ніжин, нежин
Володимир Бойко

Завершилося засідання представленням нового виконуючого обов’язки начальника міліції підполковника Володимира Анатолійовича Бойка. І сам новопризначений очільник міліції, і члени виконкому висловили надію на налагодження співпраці між владою міста і правоохоронними органами, якої останнім часом зовсім не помітно.


Інформація з обговорення проблеми з газовими лічильниками та питання вартості проїзду у громадському транспорту буде опубліковано невдовзі.

Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: