Завантаження ...
banner

У Ніжині шукають митців для муралу. Готові запропонувати премію і «полотно»

У Ніжині шукають митців для муралу. Готові запропонувати премію і «полотно» фото

У Ніжині, після реконструкції центральної частини міста, на вулиці Гоголя планують зробити мурал.

Кардинально новаторські ідеї не на часі, а тому в планах зробити щось у вигляді старовинного міста, інформує міський голова Олександр Кодола. Як варіант - намалювати щось на весільну тематику та перетворити мурал на місце для селфі молодят, адже поруч планують облаштувати Палац урочистих подій.

Інші варіанти ідей: сюжет на історичну тематику або панорама Ніжина XVII-XVIII сторіччя. Можливо, варто розмістити героїв творів Миколи Гоголя або є варіанти дитячих малюнків.

Тло вже обране - це стіна будівлі магазину «Подарунки». Фасади на вулиці теж хочуть привести до ладу, для чого з місцевими аграрними бізнесами заключають соціальні договори.

Та яким би не був мурал - при його створенні потрібно використовувати лише якісні матеріали для масштабного малюнку та обробляти покриття, аби малюнок тримався якомога довше та зберіг яскравість фарб, повідомляє сторінка відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Ніжинського муніципалітету.

Тож, задля пошуку автора та концепції майбутньої окраси планують оголосити конкурс. А ще - пошукати потенційних муралістів.

Конкурс ескізів майбутнього арт-об’єкту планується провести в два етапи:

  • 1. конкурсна комісія та ніжинці за допомогою інтернет-голосування оберуть три найкращі варіанти. Три переможці ескізів отримають грошові винагороди у розмірі 15, 10 та 5 тисяч гривень відповідно за 1, 2 та 3-є місце.
  • 2. визначення підрядника по виконанню робіт.

Представниця молодіжної ради Ніжинської міської громади Катерина Пилипенко зауважує у коментарях під дописами про новину:

- Ідея щодо муралу гарна. Два роки тому ГО "Полігранос" вже подава ініціативу, щодо створення муралів у місті в рамках конкурсу "Ніжин - молодіжна столиця Чернігівщини", проєкт навіть став переможцем, але, на жаль, на цьому все зупинилося.

Їй апелює міський голова Олександр Кодола:

 

- Давайте пропозиції, постараємося реалізувати.

Секретар міськради Юрій Хоменко на нараді 2 лютого говорить про конкретні бюджети муралу. Виходить не дуже бюджетно.

Юрій Хоменко озвучив, що, зважаючи на об’єм і квадратуру роботи, вартість муралу буде близько 100 тис грн. Інвестиційний відділ Ніжинради спілкувався з місцевими митцями і вони озвучили суму в 30 тис грн.

«Художники, які були присутні на нараді заявили, що така робота буде вартувати однозначно більше як 30 тисяч. Тут потрібно враховувати не тільки вартість матеріалів, а вартість самої роботи художника. Тим паче, що для виконання такої роботи може знадобитись ціла художня команда», інформують у міськраді Ніжина.

 

Ідея з муралом ніжинцям прийшлася до смаку, у коментарях лунають схвальні відгуки, а ще люди діляться контактами потенційних виконавців.

Галина Галка:

 

«Дитячі малюнки - це чудово, але в іншому місці. Дуже цікава ідея з персонажами Гоголя, історичний варіант».

 

Сергій StrechSky:

“В готелі «Ніжин» на площі є шикарний малюнок від Ніжинської майстрині. Можливо, щось в такому дусі з історією саме Гоголівської? Було б круто!”

Чернігівка Юлія Сотникова пропонує:

«Опанасенко Іван Федорович, с Ніжинське, він раніше працював художником при якомусь заводі в Ніжині, потім викладав у коледжі ім. Заньковецької, він робить дуже хороші роботи. "Козак Мамай", що у музеї Заньковецької, він писав. Можна йому також запропонувати. А ідея - супер».

Один із варіантів муралу. Фото Уездные новости 

cntime.cn.ua

Читати по темі: Таке є тільки в Ніжині…

Художник завжди має бути голодним до ідей та нових вершин

Панорама Ніжина у готелі "Ніжин". Як вам?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: