Завантаження ...
banner
banner

Чернігівщина: військовим рф, які катували людей, повідомили про підозру

Чернігівщина: військовим рф, які катували людей, повідомили про підозру фото

Важко зрозуміти все те, що робили рашисти. Жорстоке та ненависне відношення до людей, катування, знущання, вбивства... Окупанти навіть брали в полон мирних жителів.

В кінці березня всю Чернігівщину сколихнула жахлива новина, рашисти викрали вчительку Вікторію Андрушу. Останній раз її бачили у Курському СІЗО. Також окупанти жорстоко вбили підлітків. А у селі Вишневе на Чернігівщині російські окупанти облаштували штаб та катівню для полонених, саме тут вони розстріляли трьох братів із села Довжик, один із яких чудом вижив. Про це ми писали раніше: Чернігівщина: чоловік після розстрілу вибрався з могили.

 

Ми сюди зайшли 3 квітня, щоб розвідати та проаналізувати ситуацію, визначити, чи відійшли російські війська, що вони залишили по собі. Куди б ми не заходили, було помітно, що тут були росіяни, бо кругом був бруд, сміття… Така суттєва їх особливість, - розповідає офіцер ОК "Північ" Дмитро.

 

Він разом із іншими військовими першими зайшли на територію села після відходу російських військ і що вони там побачили та почули від місцевим мешканців. Техніку, яку не змогли забрати рашисти, спалювали. Грабували місцеве населення, тягнули все, що могли забрати. Зі слів місцевих мешканців, російські військові забрали навіть корову і сіно та електрочайники, але без підставок для нагрівання. Разом із цим певна кількість боєприпасів все-таки залишилася у спадок вже українській армії.

 

Коли ми заходили і місцеві нас бачили, то раділи. А ще просили зайти на подвір’я чи на город і перевірити, чи не залишили вороги там яких "сюрпризів", - розповідає військовий.

Найбільше скупчення російських загарбників було на місцевій пилорамі. Саме тут була катівня для полонених цивільних та військових. Сюди привезли і трьох братів Куліченків, яких потім розстріляли. Миколі вдалося чудом вижити і втекти.

Із матеріалів Служби безпеки України відомо, що трьом ідентифікованим військовим рф, які катували, погрожували, грабували українців на Чернігівщині, повідомили про підозру.

 

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: