Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський пологовий отримав нове обладнання — венозний сканер VV-100

Ніжинський пологовий отримав нове обладнання — венозний сканер VV-100 фото

Ніжинський міський пологовий будинок отримав чергове поповнення обладнання – венозний сканер VV-100. Даний прилад призначений для візуалізації венозної мережі. Він допомагає швидко знайти і візуалізувати вену для проведення діагностичних і лікувальних маніпуляцій — забору венозної крові, внутрішньовенного введення препаратів, встановлення катетера.

Про це повідомляє КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» .

«Завдяки цьому приладу наші лікарі зможуть більш якісно надавати медичну допомогу новонародженим, робити процес більш безпечним. Веноскан допоможе безпомилково визначати знаходження вени, що зменшить больові відчуття у новонароджених дітей», — зазначила медичний директор КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» НМР Олена Лебідь.


Фото: Олена Лебідь. Джерело: Ніжинська міська рада

Вона розповила, що Венозний сканер VV-100 має широкий спектр використання, його можна застосовувати у стаціонарних і мобільних діагностичних лабораторіях, маніпуляційних кабінетах, палатах інтенсивної терапії та операційних блоках. Завдяки малим габаритам і вазі прилад оптимально підходить для комплектації машин екстреної допомоги. Прилад допомагає швидко знайти вени у новонароджених дітей, пацієнток з варикозним розширенням вен та надмірною вагою, хворих, які отримують довгий час внутрішньовенні ін’єкції тощо.

Основні переваги використання веноскана:

  • мінімізація пошкодження шкірних і м'яких тканин;
  • прискорене загоєння проколу;
  • оперативне і точне виконання лікарських маніпуляцій.

Венозний сканер VV-100 простий в експлуатації, легкий (його вага 350 грамів), точний, має три режими візуалізації. Візуалізація мережі судин виконується методом інфрачервоного випромінювання, що дозволяє отримувати деталізовану чітку картину судинної мережі. Прилад оснащений цифровим дисплеєм з діагоналлю 1,3 дюйма. Завдяки вбудованому акумулятору веноскан працює в автономному режимі понад дві години.

Як повідомляв MYNIZHYN, вісім годин роботи під час блекауту та 540 тисяч гривень економії на рік: у Ніжинському пологовому будинку встановили сонячну електростанцію. Цей проєкт вдалось реалізувати за фінансової підтримки донорів. Загалом електростанція коштує понад чотири мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: