Завантаження ...
banner

Що робити, коли чоловік п'є: розмова з психологом

Що робити, коли чоловік п'є: розмова з психологом фото

Наша постійна рубрика: розмова з психологом.

Час від часу ми публікуємо на нашому сайті розмову з ніжинськими психологами: питання, які турбують читачів, відповіді та поради фахівців.

Сьогодні запитання від читачів таке: «Що робити, коли чоловік п'є і ще й хизується цим. Як правильно поводити себе з ним, як зарадити цій поганій звичці?»

Як з цим упоратися, читачам MYNIZHYN.com розповідає наш постійний експерт, кандидат психологічних наук, доцент НДУ ім.М. Гоголя; практичний психолог Олександр Пісоцький

Так, ситуація складна, і потрібно зробити так, щоб вона не погіршувалася для вас надалі.

Насамперед, у такій ситуації варто запастися терпінням. Як бути?

По-перше, спробуйте поговорити з чоловіком. Тут важливо з’ясувати причину вживання алкоголю і пояснити йому, як його поведінка впливає на вас і вашу сім’ю (спробуйте поговорити декілька разів).

По-друге: якщо ваші зусилля у спілкуванні не подіяли, то варто звернутися до наркологів, які можуть надати професійну допомогу.

По-третє: ні в якому разі не виправдовуйте і не підтримуйте його пияцтво, спробуйте встановити чіткі межі спілкування та дотримуватися їх.

По-четверте: коли поведінка чоловіка є (або набуває) агресивного (небезпечного) характеру варто подумати про власну безпеку та безпеку іншихє членів сім’ї.

По-п’яте: доцільним буде звернення до друзів, родичів або (на крайній варіант) пошукати групи підтримки для родичів алкоголезалежних чоловіків.

Ні в якому разі не обмежуйте себе у спілкуванні, не самоізолюйтеся. За необхідності зверніться до психолога, який працює з такими проблемами.

Читайте також: Порушую дані синові обіцянки: розмова з ніжинським психологом

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: