Завантаження ...
banner
banner

Винахід нiжинських волонтерів зробить невидимими воїнів АТО

Відео.
Українських розвідників маскуватимуть під полярних «Сов», - так вирішили ніжинські волонтери, яких бійці з передової попросили про партію маскхалатів.


Українських розвідників маскуватимуть під полярних «Сов», - так вирішили ніжинські волонтери, яких бійці з передової попросили про партію маскхалатів. До замовлення підійшли творчо, бо помітили, на тлі кущів, дерев та бур’яну чисто біле вбрання може видати розвідника. Підійти ближче до об’єкта дозволить совине забарвлення. На експерименти пішли сотні старих іще радянських простирадл, стоси політичних агіток, як трафарети, і безліч балончиків із фарбою.  

Хуртовина, заметіль, густий снігопад – ідеальна погода для розвідника, він одягає білосніжний маскхалат і може пересуватися непоміченим. Негода минає і розвідник перетворюється на білу пляму, яку легко роздивитися на тлі сірих гілок, кущів та бур’яну. Ніжинські волонтери вирішили це виправити.

Школярі та студенти віддали волонтерам на експерименти сотні старих іще радянських простирадл, на трафарети ідеально підійшли передвиборні агітки, аерозольну фарбу купили городяни. Уже готові маскхалати випробовують у лісосмузі, головне пересуватися повільно і не робити різких рухів.
 
Це справжня вдача і майстерність сфотографувати в польоті полярну сову, сфокусуватися практично неможливо. У випадку з маскувальними халатами ця властивість якраз на руку розвіднику. Хлопці зливаються на тлі кущів та чагарників. Нашу схованку зміг викрити лише безпритульний пес.
 
Засідки розвідників на Донбасі рідко бувають у чистому полі, - зізнаються волонтери. Поміж чагарників, руїн та забудов таке забарвлення дає змогу довше залишатися непоміченим, - упевнені волонтери. Причому вдень, уночі та під час сутінків, якщо тепловізор реагує на тепло, то звичайний прилад нічного бачення легко ввести в оману.
 
Ніжинські маскхалати вже сьогодні повезуть випробовувати на передову. Волонтери сподіваються особливо корисним вони будуть нашим бійцям під час так званого перемир’я, коли перед ними стоїть ключове завдання спостерігати за противником без ризику для власного життя.
 

За матеріалами 2+2 "Спецкор"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: