Завантаження ...
banner
banner

Поради, коли саме обрізати плодові дерева

Поради, коли саме обрізати плодові дерева фото

Обрізати дерева й формувати крону можна як навесні, так і восени, і навіть узимку. Але за умови, що температура повітря буде не нижче за +8°C.

Щоб було корисно рослині, за обрізання дерев важливо враховувати чимало чинників. Gazeta.ua зібрала деякі з них.

Найкраще обрізати дерева взимку. Тоді рослина прибуває в стадії спокою, що дає змогу все зробити, не завдаючи шкоди. Важливо брати до уваги відмінні риси кожного виду й сорту дерева, застосовуючи до них індивідуальний підхід.

Щоб захистити обрізану частину від морозу, місце зрізу потрібно змастити олійною фарбою або попередньо заготовленим садовим варом.

Обрізати сад починають з яблунь. Найлегше обрізання переносять Білий налив, Аніс, Боровинка й Тітовка. Важче переживають Мельба, Пептін та Уелс.

Важливе значення має видалення великих гілок. Від їхньої ваги на стовбурі дерева рветься кора й деревина. Обрізання відбувається у два етапи. Спочатку відпилюють верхню частину, залишаючи пеньочок завдовжки від 20 до 40 см. Після чого його відрізають. Рани, які в результаті виходять, необхідно зачистити гострим ножем і замазати спеціальним садовим варом або олійною фарбою. Зробити це потрібно відразу ж після зрізування. Інакше у відкриті частини можуть потрапити спори грибків і бактерій, що може спричинити гниття.

Якщо ви хочете гарний сад і водночас не витрачати на нього багато часу, варто уважно поставитися до вибору рослин для посадження. Можна обрати невибагливі екземпляри. Тоді ваш сад матиме привабливий вигляд за мінімум зусиль. Варто придбати рослини, які можуть переносити різні суворі умови, включаючи спеку, вітер, холодну погоду, посуху тощо.

Є спосіб, завдяки якому можна підживити квіти, щоб вони продовжували рости. Він є добрим як для кімнатних, так і садових рослин.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: