Завантаження ...
banner

Жінка не повинна терпіти це: сім типів фраз

Жінка не повинна терпіти це: сім типів фраз фото

Зараз в інтернеті багато статей про те, які фрази не варто вимовляти, щоб не відлякати чоловіка. Як бути з тими фразами, які жодна жінка не повинна терпіти по відношенню до себе ні від чоловіка, ні від рідних, ні від чужих людей — читайте у матеріалі, — пише Затишок.

1. Фрази, що містять у собі оцінку, особливо негативну

З дитинства ми звикли до того, що нас оцінюють старші: батьки, вчителі, сусіди. Тому іноді ми смиренно приймаємо оцінки від близьких людей, забуваючи про те, що оцінювання без запиту – особливий вид агресії. І якщо з позитивними оцінками на кшталт «Тобі пасує цей светр» усе неоднозначно – адже є вірогідність, що це всього лише незграбний комплімент, то на негативні оцінки має існувати заборона.

«Куди ти купила такі чоботи на такі товсті ноги!» – це не просто критичне зауваження, а цілком собі привід для сварки. А якщо критика повторюється день у день, то і для розставання. Інакше одного разу можна виявити, що твоя самооцінка не просто пробила дно, а стрімко наближається до центру землі.

2. Порівняння з образом ідеальної жінки «правильної», «мудрої», «справжньої»

Таким грішать не тільки чоловіки і бойфренди, а й близькі родичі, і зовсім випадкові люди в житті жінки. «Справжня жінка», як, зрештою, і «справжній чоловік», – це штучна конструкція, що існує тільки з однією метою: звинуватити і змусити поводитися так, як тобі хочеться. Почувши порівняння зі справжньою жінкою, варто одразу зізнатися, що насправді ти – три бобри в дощовику. А якщо так, то які до тебе претензії?

3. Порівняння з іншими жінками

Ця примітивна маніпуляція, що лежить в основі мема «син маминої подруги», продовжує успішно використовуватися хитрунами всіх мастей, від близьких родичів до рекламників. Порівняти доньку з успішнішою спадкоємицею сусідки, або оголосити дружині, що твоя колега одягається значно краще – ризикований хід, покликаний відібрати впевненість у собі. Це дуже серйозний дзвіночок, який натякає на те, що твій опонент не вміє грати по-чесному.

4. Натяки на те, що тебе в будь-який момент можуть замінити

Це ще один вид маніпуляції, який використовується не тільки в коханні та близькому спілкуванні. Увесь мій життєвий досвід свідчить про те, що ті місця, де тобі щодня кажуть «підете працювати на завод», «куди ви ще влаштуєтесь із такими-то навичками» або «звільнимо всіх до чортової бабці», зазвичай є тими самими місцями, гірше за які ще пошукати. І за рівнем зарплати, і за ставленням до людей. Єдина правильна відповідь на таку заяву – бігти, виблискуючи п’ятами.

5. Твердження, що жінка повинна заслужити гарне ставлення до себе

Як то кажуть, якщо любов потрібно заслуговувати, то її заслуговувати не потрібно. А якщо любов вимагає жертв, то варто і зовсім відмовитися від того сурогату, який тобі пропонують під виглядом любові. Більшості з нас інтуїтивно зрозуміло, що ситуація, в якій нас просять довести свої почуття, пахне гнилим. Однак є категорія людей, яка дуже вразлива перед такими заявами. Це люди, яких усе життя любили не просто так, а за щось: за хороші оцінки, красу, допомогу по господарству…

Тому, спіймавши себе на бажанні стати кращим для того, щоб коханий поводився по-людськи, варто глибоко замислитися. А замислившись, прямувати прямо до психолога.

6. Твердження в стилі «все буде, але після»

Звісно, я говорю не про те, коли відпустка або купівля нового автомобіля переносяться на два місяці. Я говорю про ті випадки, коли ці фрази не несуть у собі жодної конкретики і покликані максимально намутити воду навколо очевидних речей. Зазвичай такими фразами відмовляються наречені, які не хочуть одружуватися, чоловіки, які не хочуть працювати, і батьки, які обіцяють забезпечити дітей житлом, але ніколи цього не роблять. Це, звісно, не означає, що з цими людьми потрібно різко і тієї ж секунди рвати стосунки. Але їхнє небажання робити що-небудь доведеться мати на увазі.

7. Постійне нагадування про те, що бути поруч із вами – послуга, за яку треба платити

Ясна річ, що в кожного з нас є певні обов’язки стосовно суспільства, сім’ї, друзів і самого себе, врешті-решт. Але іноді претензії ґрунтуються не на розподілі ролей і загальних домовленостях, а на первісній «поганості» жінки, яку взяли в сім’ю, незважаючи на її минуле, низький соціальний статус, наявність дитини тощо. Зазвичай таке спілкування переривається ще на стадії знайомства. Але якщо з якихось причин вони тривають, то життя перетворюється на справжній кошмар. Кохання не має бути послугою!

А взагалі, неоднозначні фрази і дзвіночки можна перераховувати до нескінченності. Головне полягає в тому, що якщо вам здається, що у стосунках щось не так, то найімовірніше вам не здається…

Як повідомляв MYNIZHYN, навіть якщо ти впевнена, що приваблюєш чоловіка, можуть з’явитися сумніви з приводу серйозності його намірів. Зрозуміти, чи справді партнер дорожить тобою, можна за його поведінкою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: