Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський МВ УМВС інформує

У період часу з 22 червня по 29 червня 2015 року до Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області надійшло 146 повідомлень та звернень громадян, складено 68 адміністративних протоколів. Працівниками місцевого відділку було розкрито ряд кримінальних злочинів

Ніжин міліці, ніжинський відділок міліції, нежин милиция тетяна дахно милиция

У період часу з 22 червня по 29 червня 2015 року до Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області надійшло 146 повідомлень та звернень громадян.
 
За звітній період співробітниками Ніжинського МВ УМВС складено 68 адміністративних протоколів, з них : 17 адміністративних протоколів за ст. 178 КУпАП( розпиття алкогольних напоїв в громадських місцях), 9 адміністративних протоколів за ст. 173-2 (вчинення насильства в сім’ї), 3 адміністративні протоколи за ст. 177 (придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення), 2 за ст. 173 (дрібне хуліганство), 5 адміністративних протоколів за ст. 160 КУпАП (торгівля з рук в невстановлених місцях), 1 за ст. 183 КУпАп (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб), 1 адміністративний протокол за ч. 1 ст. 192 (порушення громадянами встановленої реєстрації в/п мисливської чи холодної зброї), 2 протоколи за ч. 1 ст.184 ( невик.батьками обов'язків щодо виховання дітей). 
 
22.06.2015 дільничними інспекторами міліції Ніжинського МВ УМВС поблизу вокзалу був зупинений громадянин 1970 р.н., який розшукувався Менським РВ як особа, що ухиляється від суду. У ході поверхневого огляду у останнього було виявлено пластикову пляшку частково заповнену рідиною з різким запахом розчинника, шприц частково заповнений світло-коричневою прозорою рідиною (опієм ацительованим) та пістолет марки "ZORAKI" з чотирма набоями до нього.Останній затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Слідчим відділом Ніжинського МВ УМВС відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 КК України (незаконне зберігання зброї) та ст. 309 КК України (зберігання наркотиків).
 
Днями правоохоронці розкрили дві крадіжки минулих років.У 2012 році до Ніжинського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від товарознавця Лосинівського споживчого товариства, про те, що в ніч на 27.02.2012 року невідомі особи, шляхом пошкодження навісних замків вхідних дверей магазину, скоїли крадіжку ТМЦ та гроші в сумі 2800 грн. з приміщення магазину у селі Галиця, Ніжинського району.
 
21.10.2013 року до чергової частини Ніжинського МВ УМВС по телефону 102 надійшло повідомлення про те, що невідома особа в ніч на 21 жовтня 2013 року шляхом видавлювання віконного скла проникла до магазину у селі Галиця, звідки здійснила крадіжку ТМЦ.

Працівники карного розшуку тривалий час працювали над їх розкриттям, висували різні версії, однак тільки тепер, через три роки їм вдалось вийти на слід злочинця. 23 червня 2015 року у ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що дані кримінальні правопорушення скоїв мешканець міста Чернігів, 1984 р.н., раніше судимий за ст. 186 КК України (грабіж), не працюючий. Останній надав правдиві свідчення.
 
За вищевказаними фактами Ніжинським МВ УМВС відкрито кримінальні провадження за ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Наразі триває слідство, зловмисник перевіряється на причетність до скоєння інших злочинів. 
 
Також звертаємо увагу громадян, що телефонні шахраї продовжують видурювати у ніжинців гроші, незважаючи на їх вік та соціальне становище.
 
Скажімо, жертвою аферистів стала місцева жителька, яка через одну із соціальних мереж інтернету замовила собі спортивне взуття. Жінка заздалегідь перерахувала кошти у сумі 650 гривень «продавцеві», про що зараз дуже шкодує, адже в результаті - позбулася грошей і не отримала товару. Наразі проводиться перевірка.
 
Рекомендація правоохоронців: у жодному разі не перераховуйте наперед завдаток не отримавши на руки покупку. 

Жертвою аферистів стала і 82-річна пенсіонерка з Ніжина, якій зловмисники повідомили по мобільному телефону про те, що її син знаходиться у них і якшо жінка хоче побачити його живим то повинна перерахувати кошти в сумі 7000 гривень. Після перерахування коштів пенсіонерка зателефонувала синові, який повідомив, що у нього все добре. Тоді жінка і зрозуміла, що її ошукали. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ст. 190 КК України(шахрайство).
Рекомендація правоохоронців: перевіряйте отриману інформацію якнайшвидше зі своїми рідними. Не вірте незнайомим Вам людям.
 
27.06.2015 року чоловік та жінка ромскої національності, у селі Велика Дорога Ніжинського району попросили у пенсіонерки допомогти грошима для лікування їхньої дитини. У результаті, бабуся пустивши останніх на своє подвір’я, позбулася 13 тисяч гривень. Наразі проводиться перевірка.
 
Більш обачним виявився житель міста Ніжина, який 26 червня 2015 року звернувся до чергової частини Ніжинського МВ УМВС з повідомленням про те що, невідома особа почала надсилати на його телефон смс повідомлення з пропозицією придбати автомобіль марки Шевроле зі знижкою - 33%, за що він мав би перерахувати гроші в сумі 5000 гривень на номер банківського рахунку. Чоловік запідозрив, що це можуть бути шахраї, тому і звернувся до міліції. Наразі проводиться перевірка.
 
Шановні жителі міста Ніжина та Ніжинського району якщо ви стали свідком чи жертвою злочину - терміново телефонуйте на номер «102» 2-30-48 (цілодобово).
 
 
Ст. інспектор по ЗН та ГФ СДІМ
Ніжинського МВ УМВС Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: