Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські школярі зібрали кошти для ЗСУ

Ніжинські школярі зібрали кошти для ЗСУ фото

Діти - наше майбутнє. З початку повномасштабного вторгнення всі об'єдналися заради Перемоги! Дітлахи - не виняток. У різних містах України вони влаштовували акції, співали, продавали різні речі, малювали малюнки, писали вірші... Все для того, щоб допомогти нашим захисникам.

У Чернігові хлопчик назбирав майже 60 тисяч гривень для ЗСУ. Також ми писали, як маленька Ярославка з великим серцем допомагає ЗСУ, а діти Чернігівщини подарували захисникам обереги

Дітки продавали компот, а 9-річна Кіра підстригла довге волосся, щоб допомогти ЗСУ. Всі ці маленькі патріоти різні за віком, але вони зробили вагомий внесок для перемоги, яку всі ми так чекаємо. 

Школярі Ніжинської ЗОШ №15 також долучилися до збирання коштів для ЗСУ, влаштувавши імпровізований блокпост. Діти впродовж кількох днів зупиняли машини та проводили для водіїв і пасажирів "тестування" на знання української мови, зокрема просили сказати "паляниця" чи "полуниця", була й "перевірка" знань з української граматики. А потім просили пожертвувати кілька гривень для Захисників. І так кілька днів поспіль.

Вчитель початкових класів, заслужений вчитель України ЗОШ І-ІІІ ст. №15 Лариса Петренко повідомила, що діти придумали все самі. В школі про збір коштів ніхто не знав. 

 

"Коли вже в коробці було тісненько, що важко туди було купюри просовувати, вони понесли її у капличку до отця Олексія Котенка (капелана, протоіреєя, настоятеля майбутнього храму ікони Божої Матері «Утамуй мої печалі», ПЦУ). Але всі разом іти діти посоромилися, пішли лише три найсміливіші дівчинки. І там у присутності отця Олексія відкрили коробку та порахували кошти. Вийшло 1118 гривень. Діти й не думали, що люди так відгукнуться і стільки порівняно багато грошей їм накидають. Батьки підтримали цю дитячу ініціативу. Звісно, що вони за дітьми наглядали, адже і страшнувато, і сирени постійні. Але батьки в процес не втручалися… Ці гроші підуть на справу, на те, що потрібно для бійців наших", - розповідає вчителька.

За її словами, у школі дуже потужне національно-патріотичне виховання, а з 2014 року і поготів. Для дітей проводять багато виховних годин і хвилини пам’яті, бо школа має випускників, які, на жаль, загинули на війні. Також вона додає, що з початком повномасштабного вторгнення написала дітям повідомлення в групі, що будуть працювати онлайн. 

 

"Я навіть не очікувала, що вони мене будуть заспокоювати. Писали: "Ви не переживайте, ми обов’язково переможемо". І це проймало до сліз. Ми постійно були на зв’язку, поки тривав навчальний рік. А діти на знак підтримки присилали мені фото своїх поробок, зокрема, всім відомого песика Патрона та інші", - розповідає далі Лариса Петренко.

Школярі і зараз збирають кошти на своєму імпровізованому блокпосту. 

 

"Вони ходили туди не для того, щоб про них дізналися. Якби батюшка не сфотографував дітей, які принесли гроші, то ми і до цього часу нічого б не знали. А вони мовчки продовжували б збирати кошти для військових. Тож «блокпост» залишається. І діти хочуть не лише знання української мови перевіряти у людей, яких зупиняють, а й ще щось новеньке вигадують, бо діти зараз у піднесеному настрої", - повідомила вчителька.

Дякуємо дітлахам за ініціативу! З такими юними патріотами ми однозначно переможемо! 

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: