Завантаження ...
banner
banner

Затримано зловмисників, які скоїли крадіжку іменних табличок з братської могили на Троїцькому кладовищі

Дільничні інспектори міліції затримали двох жителів міста Ніжина, які скоїли крадіжку 12 латунних табличок загальною вагою близько 1000 кілограмів з братської могили загиблим воїнам Великої Вітчизняної війни на Троїцькому кладовищі



Дільничні інспектори міліції затримали двох жителів міста Ніжина, які скоїли крадіжку 12 латунних табличок загальною вагою близько 1000 кілограмів з братської могили загиблим воїнам Великої Вітчизняної війни на Троїцькому кладовищі, щоб здати їх на металобрухт.

21 вересня до чергової частини Ніжинського міськвідділу звернулася з повідомленням зтурбована жителька міста про те, шо на «Троїцькому» кладовищі виявила зникнення 12-и латунних табличок з меморіалу загиблим воїнам Великої Вітчизняної війни.

Дільничні інспектори міліції Ніжинського міськвідділу проводили подвірні обходи, перевіряли раніше судимих, обходили пункти прийому металобрухту. Згодом, завдяки налагодженій роботі з громадянами було отримано інформацію про осіб, які могли бути причетними до  крадіжки з кладовища.

Зловмисниками виявилися двоє жителів міста Ніжина - 26-річний чоловік та його 17-річний пасинок. Один зі злодіїв вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку та втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.
 
Чоловіки у скоєному злочині зізналися і пояснили, що причиною стало тотальне безгрошів'я, адже у родині ніхто не мав постійного місця роботи. Викрадені таблички з кольорового металу вподальшому вони планували здати в пункт прийому металобрухту.

За даним фактом слідчим відділом Ніжинського МВ УМВС відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує покарання до трьох років позбавлення волі. Викрадене повернуто.

Слідство триває
 
Ст. інспектор по роботі з населенням та громадськими
формуваннями СДІМ Ніжинського МВ УМВС
Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: