Завантаження ...
banner
banner

Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж)

Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото

Йдучи не центральними вулицями міста, особливо навесні, можна спостерігати як чотирилапі друзі наввипередки біжать до тієї, хто завжди приголубить та почастує рибкою чи молочком. Так, у Ніжині, на жаль, багато безпритульних тварин, яким хочеться тепла та ласки. У березні кожного року відбувається "активізація" котиків. У цей час вони надзвичайно грайливі та ніжні.

Журналісти MYNIZHYN зафіксували декілька цікавих кадрів наших маленьких "жителів" Ніжина. 

Гарного перегляду! Частіше посміхайтеся.

Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №1
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №2
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №3
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №4
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №5
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №6
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №7
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №8
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №9
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №10
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №11
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №12
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №13
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №14
Березневі котики "по-ніжинськи" (Фоторепортаж) фото №15

Годувати котів треба з розумом!

На декілька актуальних запитань щодо харчування котів відповідає головний лікар ветеринарної клініки «VetМир», кандидат ветеринарних наук і хірург Юрій Мироненко.

— Що скажете щодо корму? Чи мають рацію прибічники «натуральної» їжі?

Як можна стверджувати, що паливо шкідливе для двигуна? Кожний виробник корму відповідає за якість свого продукту і його склад. Не можна собі навіть уявити американського чи європейського виробника, який випускає шкідливий корм, а потім його засипають судовими позовами власники тварин. Я був на кількох сучасних заводах, бачив, наскільки професійний, науковий підхід до виробництва корму, бачив їх лабораторії і високотехнологічне обладнання. І зробити якісний і безпечний корм - це потребує великого професіоналізму. В Україні є також виробник, який виготовляє абсолютно європейської якості корм. Це корми під торговими марками OptiMealі «Клуб чотири лапи». Вони навіть виграли тендери на постачання своєї продукції у деякі країни Європи.

Щодо «натуральної» їжі для котів, то тут хочу поставити питання її прихильникам: де в природі ви бачили, щоб коти їли вівсяну чи пшоняну кашу? Або варене м’ясо, або свинину чи яловичину? Коти – абсолютно хижі тварини, і якщо хтось хоче годувати їх «природною» їжею, то хай годує живими мишами. Коти не здатні перетравлювати рослинну їжу. Люди, які годують своїх улюбленців будь-якою крупою, свідомо шкодять їх здоров’ю, оскільки організм котів не може адекватнозасвоювати рослинні білки, жири і вуглеводи. Це шкода не тільки підшлунковій залозі і кишківнику, а організму в цілому. У комерційних кормах рослинні інгедієнти присутні, але вони у фабричних умовах оброблені таким чином, що дозволяє організму кота засвоювати корисні речовини.

Є люди, які годують котів сирою свининою і це найбільша шкода, яку можна заподіяти своєму улюбленцю. Свині є переносниками певних захворювань і вірусів, які ніяк не впливають на них самих, але можуть бути смертельно небезпечними для котів. І кіт, якому в організм потрапить такий вірус, закінчить своє життя у муках протягом кількох днів.

У котів в організмі не синтезується амінокислота таурин, без якої фактично неможливий синтез білків і, відповідно. нормальний ріст і розвиток організму. В природі найбільший вміст цієї амінокислоти і в білках мишоподібних гризунів. Може саме тому коти і ловлять мишей. Таурин є в усіх без виключення комерційних кормах. Тому навіть найдешевший корм з магазину набагато корисніший для котів, ніж приготована людиною «натуральна» їжа. До того ж, корм збалансований за кількістю усіх необхідних поживнихречовин, чого принципово неможливо досягти в домашніх умовах.

— Чи варто змішувати корм з кефіром, якось його розмочувати?

Ні, не треба такого робити. Це все людська психологія, яку ми даремно переносимо на котів. Нічого, окрім гастриту і проблем з кишківником, це не принесе.

— Чи можна поєднувати корм зі звичайною їжею?

Можна поєднувати, нічого страшного тут немає. Хоче ваш кіт щось з’їсти – м'ясо, рибу, кукурудзу, диню, огірок – будь ласка, але не у великих кількостях.

Хочу нагадати власникам котів: не забувайте про обробку проти бліх, кліщів і глистів. Це стосується як домашніх улюбленців так і тих, хто виходить гуляти на вулицю. Домашнімці проблеми можна легко принести на взутті з вулиці чи під’їзду. Кліщі і блохи є носіями досить серйозних хвороб, які можуть бути невиліковними. Від глистів також варто проводити профілактику кожні 3 місяці. Як мінімум, раз в 3 місяці. У будь-якому випадку, таблетки у сотні разів менш шкідливі, ніж шкода від глистів. Основна маса протиглисних препаратів не всмоктуються у кишечнику, а діють як мітла і виводяться з організму.

За інформацією 0532.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: