Завантаження ...
banner

Цього дитині краще не розповідати: сім сімейних таємниць

Цього дитині краще не розповідати: сім сімейних таємниць фото

Батьки іноді діляться з дітьми деякими речами, про які їй не варто знати. Щоб уникнути безглуздих або навіть неприємних ситуацій, краще іноді промовчати. Що саме не варто розповідати дитині — читайте у матеріалі, — пише Затишок.

1. Істинне ставлення до людей

Критикувати інших людей в присутності дитини – не кращий варіант, особливо якщо тачастенько знаходиться в їхньому товаристві. Прибережіть цю тему для розмови з чоловіком (дружиною) наодинці.

2. Секрети

Іноді мама або тато, заручившись підтримкою дитини, довіряють їй якусь таємницю, яку та повинна зберігати і нікому не відкривати. Не змушуйте дитину відчувати зайві переживання з приводу того, що врев “обманює” когось. Краще довірте свою таємницю подрузі або другу.

3. Страхи

Це природно, що і у дорослих є свої страхи, але не потрібно розповідати про них своїй дитині. Адже невідомо, що може видати дитяча фантазія, коли малюк буде знаходитися один, наприклад вночі в кімнаті. Краще схитруйте.

4. Стосунки між батьками

У пориві емоцій ми можемо при дитині наговорити зопалу про свою кохану людину абсолютно неприємні речі. Дитина ні в якому разі не повинна чути ваших гнівних емоцій на адресу когось з батьків, які цілком можуть підірвати їх авторитет.

5. Сюрпризи

Всім відомо, що діти – дуже балакучий народ, який ненавмисно може проговоритися і видати будь-яку таємницю. Тому не варто обговорювати при них те, чого ніхто не повинен дізнатися завчасно.

6. Секрет народження

Іноді мамі, якщо вона в поганих стосунках з татом (і навіть якщо в хороших), дуже хочеться, щоб “восторжествувала справедливість”. Тому вона розповідає дитині про те, що насправді батько був проти появи малюка на світ. Не варто про це говорити дитині: щасливішим від цієї новини вона точно не стане.

7. Мамині муки

Не варто ділитися з малюком про всіх свої муки, які ви випробували при його народженні. Адже він зовсім в цьому не винен. Але, якщо він дізнається це, почуття провини може прокинутися і породити у нього комплекси.

Фото: ТСН.ua

Як повідомляв MYNIZHYN, на відміну від дорослих, дитині набагато важче зрозуміти симптоми стресу, а відтак — вчасно звернутися за кваліфікованою допомогою. Часто дитина не розуміє причин поганого настрою, а тому вкрай важливо батькам розпізнати ознаки стресу в дитини та допомогти їх подолати. Які ознаки ви можете помітити та як з ними впоратися — читайте у матеріалі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: