Завантаження ...
banner

Вони зміцнять ваші стосунки з дитиною: дев'ять батьківських фраз

Вони зміцнять ваші стосунки з дитиною: дев'ять батьківських фраз фото

Батьківська любов — це те, звідки дитина черпає сили для розвитку. Дорослим важливо пам’ятати, що дитина має відчувати нашу любов. Показати турботу та любов дитині можна за допомогою найпростіших, але чуйних фраз, — пише Затишок.

Дев'ять фраз, за допомогою яких ваша дитина відчує тепло та любов:

1. “Яка я рада тебе бачити”

Іноді дуже важко почати день із позитивної ноти, коли і ви, і діти прокидаєтеся рано та в поганому настрої. Проте, треба постаратися зробити це. Скажіть малюкові: “Яка я рада тебе бачити!” Цими словами ви покажете, що щасливі бути з ним, навіть коли він (і ви) не в дусі.

2. “Давай обійматися”

Встановіть будильник трохи раніше, ніж звичайно, і приходьте до малюка перед пробудженням, щоб обійняти його. Давати фізичне тепло навіть дітям, що підросли, неймовірно важливо для збереження прихильності. Єдине, зважайте на особливості свого малюка — комусь потрібно більше обіймів, а хтось не дуже любить фізичний контакт. Про це ви можете дізнатися у самого малюка, запитавши «Тобі подобається обійматися?», «Чи подобається тобі, що я приходжу до тебе щоранку трохи раніше?» і т.д.

3. “Мені подобається, що ти такий щедрий”

Намагайтеся наголосити на тому, коли дитина робить щось хороше, а не погане. Це гарний привід показати малюкові вашу любов, особливо якщо дитина часто шукає вашу увагу, здійснюючи негативні вчинки (розбила чашку, ущипнула сестру і так далі). Також це дає нашим дітям уявлення про те, що ми бачимо їх добрими людьми, та допомагає малюкам формувати сприйняття самих себе.

4. “Хочеш, я розповім, що мені подобається в тобі найбільше?”

Особливо важливо ставити такі питання, якщо ви виховуєте кількох дітей. Роблячи кожному з них унікальні компліменти, ви даєте їм зрозуміти, що любите кожного малюка дуже сильно. Мало сказати дитині «ти добрий хлопчик» — ці слова не несуть жодного унікального сенсу і часто сприймаються як чергова фраза. Заохочуйте дітей конкретними словами на кшталт:«Мені подобається, як ти дбаєш про свої речі», «У тебе сьогодні дуже гарно вийшло приготувати тонкий омлет».

5. “Посидь зі мною”

Іноді любов складається з великих теплих обіймів і добрих слів, а іноді — тихого моменту, який ви розділили один з одним. Декілька затишних хвилин, проведених разом на дивані або за чаєм, можуть дати вашим стосункам набагато більше, ніж поїздка до парку розваг або кафе. Головне, щоб у цей момент ваша увага була повністю віддана один одному.

6. “Ти хочеш поговорити зі мною?”

Задавайте час від часу це питання вашій дитині, але не чекайте, що вона щодня говоритиме вам щось особливе. Просто у такий спосіб ви повідомляєте їй, що готові її слухати. І, коли їй справді буде що сказати, вона звернеться до вас.

7. “Ти отримав мою записку?”

Залишати дитині маленькі знаки любові – у рюкзаку, підручнику, ланчбоксі – гарна традиція. Дитині буде приємно іноді знайти такий сюрприз у своїх речах.

8. “Що б ти хотів робити разом?”

Дозвольте дитині обирати, що ви робитимете в «якісний час» (коли вона проводить його із вами, а ви ні на що не відволікаєтесь). Виявляйте інтерес до хобі малюка, навіть якщо вас не цікавлять його інтереси. Спостерігаючи за дитиною, як вона зайнята своєю улюбленою справою, ви дізнаєтеся про неї багато нового!

9. “Я люблю тебе, незважаючи ні на що”

Легко показати дитині, що ви любите її, коли вона перебуває у гарному настрої. Складніше, коли вона засмучена або зла, але саме в ці моменти їй особливо потрібна ваша підтримка.

Зрештою, спробувавши всі дев'ять способів зміцнити прихильність до малюка, ви знайдете те, що працює для вас найкраще. І через деякий час ви побачите, як дитина розквітне від вашої любові.

Як повідомялв MYNIZHYN, кожна дитина хоча б раз, але ображається на батьків. Це може бути як короткочасна образа, так і така, яка залишиться на все життя. Психологи виокремлюють сім основних ситуацій, які викликають почуття образи у дітей на батьків. Детальніше про них — у матеріалі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: