Завантаження ...
banner

Розумні люди не допускають їх двічі: 10 помилок

Розумні люди не допускають їх двічі: 10 помилок фото

Від помилок ніхто не застрахований, і розумні люди теж, однак вони вміють вчитися на своїх промахах і прорахунках. Яких помилок двічі не припускаються розумні люди — читайте у матеріалі, — пише Затишок.

1. Вірити в те, що дуже добре для правди

Звичайних людей легко захоплюють харизматичні персони. Вони пропонують свої «швидкі» рецепти успіху. І тут можна запросто потрапити до пастки. Розумні люди прораховують варіанти, можливі сценарії подій, перш ніж дійти до якогось рішення,

2. Чекати кращого результату, роблячи те саме

Якщо ми повторюємо свої дії, навряд чи результат буде щоразу іншим.

Розумній людині достатньо одного разу випробувати розчарування через нездійснені очікування. І вона зрозуміє, що треба змінювати шлях, підхід – і тоді відбудуться очікувані зрушення.

3. Чекати на миттєві результати

Будь-якій перемозі передує важка праця, яка не завжди помітна.

«Чарівний» ланцюжок «мотивація>дія>результат» чудово працює на практиці. Розумні люди використовують мотивацію у будь-якій справі, яка хоч на крок наблизить до успіху.

4. Бездумно розпоряджатися грошима

Розумна людина намагається не виходити за межі своїх фінансових можливостей. Вона прораховує сімейний бюджет, передбачаючи несподівані видатки. А борги та кредити для неї – крайній захід.

5. Втратити загальне бачення картини

Розумні люди намагаються побачити загальну панораму подій. Вони ставлять малі цілі, які поступово наближають їх до мрії.

6. Не виконувати «домашнє завдання»

Розумні люди знають, що в деяких випадках везіння справді є, і метод «на авось» спрацьовує, але не потрібно робити на це ставку. Результат буде лише тоді, коли докладаються серйозні зусилля до виконання конкретного завдання.

7. Сховатися під маскою

Як хочеться справити на людей враження! Але лицемірство – не зовсім успішна стратегія у спілкуванні. Навіщо підлаштовуватися під чиїсь стандарти? Розумні люди не стануть «втрачати своє обличчя», прагнучи скласти у людей думку про себе.

8. Намагатися всім догоджати

Неможливо бути добрим абсолютно для всіх. Чужі інтереси, бажання, цілі не повинні ставати вам пріоритетом.

9. Грати роль жертви

Зображати із себе жертву – для багатьох зручний хід. Він покликаний викликати жалість, бажання допомогти. Розумні люди знають, що це маніпуляція, не зовсім гідний прийом.

10. Намагатися когось переробити

Людина починає змінюватися лише тоді, коли вона справді хоче цього. Тому витрачати свої сили, енергію, нерви на те, щоб зробити когось кращим (на нашу думку), – марна справа.

Як повідомляв MYNIZHYN, достатньо всього лише ввести в свій повсякденний побут ці дрібниці, і ви відразу побачите, наскільки покращаться ваші стосунки з партнером. Детальніше про них — у матеріалі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: