Завантаження ...
banner

Дитина виросте психічно сильною: 13 порад для батьків

Дитина виросте психічно сильною: 13 порад для батьків фото

Виховання психічно сильної дитини не означає, що вона не плакатиме, коли їй сумно або що вона не підведе ваші очікування. Розумова сила не зробить вашу дитину несприйнятливою до труднощів, але також не змусить її придушити свої емоції, пише Затишок.

Насправді все якраз навпаки. Розумова сила — це те, що допомагає дітям оговтатися від невдач. Це дає їм сили продовжувати йти, навіть коли вони страждають від невпевненості в собі. Психологічна сила - це ключ до того, щоб допомогти дітям розкрити свій найбільший потенціал у житті, але виховання психічно сильної дитини вимагає від батьків уникати поширених, але нездорових методів виховання, які позбавляють дітей розумової сили. У моїй книжці «13 речей, яких психологічно сильні батьки не роблять», я виокремлюю речі, яких слід уникати, якщо ви хочете виховати психічно сильну дитину, здатну розв'язувати найскладніші життєві проблеми. Детальніше про них читайте далі.

1. Потурати менталітету жертви

Страйк у бейсбольному матчі або провал тесту на уроці не робить дитину жертвою. Відмова, невдача і
несправедливість є частиною життя. Відмовтеся відвідувати вечірки жалості ваших дітей. Навчайте їх, що незалежно від того, наскільки складними або несправедливими є їхні обставини, вони завжди можуть зробити позитивні дії.

2. Виховання з почуття провини

Прийняття почуття провини вчить вашу дитину того, що почуття провини неприпустиме. Діти, які вчаться цього, не зможуть сказати «ні» тому, хто скаже: «Будь другом і дай мені списати твоє домашнє завдання» або «якби ти любив мене, ти зробив би це для мене». Покажіть своїм дітям, що, хоча ви іноді відчуваєте провину - і всі хороші батьки - ви не дозволите своїм неприємним емоціям завадити приймати мудрі рішення.

3. Зробити дітей центром всесвіту

Якщо ви змусите все своє життя обертатися навколо своїх дітей, вони виростуть, думаючи, що кожен має догоджати їм. А самозакохані, дорослі люди навряд чи зможуть просунутися далеко в житті. Навчіть своїх дітей зосередитися на тому, що вони можуть запропонувати світові, а не на тому, що вони можуть отримати з цього.

4. Дозволяти страху диктувати вибір

Хоча утримання ваших дітей у «захисній бульбашці» позбавить вас великого занепокоєння, надто безпечна гра навчить вашу дитину того, що страху слід завжди уникати. Покажіть своїм дітям, що найкращий спосіб перемогти страх - це зустріти його віч-на-віч, і ви виховаєте сміливих людей, які готові вийти за межі своєї зони комфорту.

5. Надання своїм дітям влади над ними

Дозвіл дітям диктувати, що сім'я їстиме на обід або куди сім'я вирушає у відпустку, дає дітям більше сил для розвитку, ніж вони готові. Ставлення до дітей як до рівного або до боса фактично позбавляє їх розумової сили. Дайте вашим дітям можливість практикуватися в прийнятті замовлень, слухати те, що вони не хочуть чути, і робити те, що вони не хочуть робити. Нехай ваші діти зроблять простий вибір, зберігаючи чітку сімейну ієрархію.

6. Очікувати досконалості

Очікувати, що ваші діти будуть добре грати, - це чудово, але очікувати, що вони будуть прекрасними, матиме неприємні наслідки. Навчіть своїх дітей, що це нормально, зазнати невдачі. Це нормально не бути досконалим у всьому, що вони роблять. Діти, які прагнуть стати кращою версією самих себе, а не кращими в усьому, не залежатимуть від того, як вони відповідатимуть іншим.

7. Дозволити дітям уникнути відповідальності

Дозволити дітям пропускати роботу по дому або уникати роботи після школи може бути заманливим. Перш за все, ви, ймовірно, хочете, щоб у ваших дітей було безтурботне дитинство. Але діти, які виконують відповідні до віку обов'язки, не перевантажені. Замість цього вони набувають розумової сили, необхідної для того, щоб стати відповідальними громадянами.

8. Захист дітей від болю

Образливі почуття, смуток і занепокоєння є частиною життя. Дозвіл дітям відчувати ці болючі почуття дає їм можливість практикувати терпиме ставлення до дискомфорту. Забезпечте своїх дітей керівництвом і підтримкою, які їм необхідні для боротьби з болем, щоб вони могли набути впевненості у своїй здатності справлятися з неминучими життєвими труднощами.

9. Відчувати відповідальність за емоції своїх дітей

Підбадьорюючи своїх дітей, коли їм сумно, і заспокоюючи їх, коли вони засмучені, ви берете на себе відповідальність за регулювання їхніх емоцій. Діти повинні набути емоційної компетентності, щоб навчитися керувати своїми почуттями. Проактивно навчайте свою дитину здорових способів справлятися зі своїми емоціями, щоб вони не залежали від інших, які роблять це для них.

10. Запобігання помилкам

Виправлення домашніх завдань з математики для ваших дітей, подвійна перевірка, щоб переконатися, що вони спакували свій ланч, і постійне нагадування про те, що вони мають виконувати свої обов'язки, не принесуть їм жодної користі. Природні наслідки можуть бути одними з найбільших учителів життя.

Нехай ваші діти іноді припускаються помилок, це покаже їм, як вчитися на своїх помилках, щоб вони могли стати мудрішими Ї стати сильнішими.

11. Змішання дисципліни з покаранням

Покарання включає в себе те, що діти страждають за свої проступки. Дисципліна, однак, полягає в тому, щоб навчити їх,
як домогтися більшого успіху в майбутньому.

Виховання дитини, яка боїться «потрапити в біду», - це не те саме, що виховання дитини, яка хоче зробити правильний вибір. Використовуйте наслідки, які допоможуть вашим дітям розвинути самодисципліну, якої вони потребують, щоб зробити кращий вибір.

12. Допомога, щоб уникнути дискомфорту

Хоча поступка скигленню дитини або виконання за неї обов'язків по дому дітей просто зараз полегшить ваше життя, ці ярлики прищеплюють шкідливі звички вашим дітям на тривалий термін.

Рольова модель відкладає задоволення і покаже дітям, що ви можете встояти перед привабливими ярликами. Ви навчите їх, що вони досить сильні, щоб продовжувати, навіть якщо вони хочуть здатися.

13. Втратити з поля зору свої цінності

Багато батьків не прищеплюють цінності, які їм дорогі в їхніх дітях. Натомість вони настільки занурені в повсякденний хаос життя, що забувають поглянути на картину в цілому. Переконайтеся, що ваші пріоритети точно відображають те, що ви цінуєте в житті найбільше, і ви дасте своїм дітям сили жити осмисленим життям.

Як повідомляв MYNIZHYN, батьки часто турбуються про те, чи достатньо розумна їхня дитина. Це змушує їх розмірковувати, що можна зробити для розвитку її інтелекту. Вважається, що правильний підхід до розвитку малюка в ранньому віці добре впливає на його розумові здібності надалі. Тож перші кілька років життя дітей – це найкращий час, щоб зосередитися на їхньому інтелектуальному вдосконаленні. Ось кілька практичних порад, які допоможуть вам виховати дитину розумною. Ось 10 ефективних способів виховати розумну дитину.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: