Завантаження ...
banner

Майже усі дівчата-підлітки мають ці три проблеми: батькам варто про них знати

Майже усі дівчата-підлітки мають ці три проблеми: батькам варто про них знати фото

Організація «Big Sister Experience» проводить семінари в школах і для родин з питань благополуччя та життєвої освіти. Працюючи з незліченними дівчатками та сім'ями, вони хочуть поділитися найпоширенішими проблемами, з якими стикаються наші молоді дівчата, і деякими порадами, як орієнтуватися в цей час змін у сім'ї, пише Затишок. Про декілька тривожних проблем у дівчат-підлітків читайте далі.

1. Секстинг є соціально «очікуваним»

Залежно від того, які звіти ви прочитали, точна статистика щодо підлітків, які надсилають і отримують оголені фотографії або явні текстові повідомлення, варіюється. Однак не змінюється той факт, що багато дітей у віці від 12 до 18 років поводяться таким чином із тривожною швидкістю. Іншим несуперечливим відкриттям у всіх звітах є той факт, що більший відсоток тих, хто займається цією поведінкою — дівчата.

У звітах також зазначалося, що головні причини, через які дівчата займаються цим типом поведінки, полягають у тому, що на них чинився тиск (чи то з боку їхнього романтичного партнера, чи то з боку однолітків), а також тому, що вони хотіли виглядати «веселими Ї кокетливими». Під час відвідування середніх шкіл однією з найпоширеніших сфер, до яких нас звертають, є проблема секстингу та надсилання фото оголених людей. Вчителям доводиться стикатися з наслідками такої поведінки для дівчаток у віці 7 років. Щоб розв'язати цю широко розповсюджену проблему, підліткам треба давати практичні приклади з реального життя, обговорювати наслідки обміну цими зображеннями.

Щоб підтримати дитину вдома, спонукайте свою доньку зрозуміти та використати її право на згоду та право змінити свою думку. Обговоріть можливі наслідки такої поведінки зараз і в майбутньому. Нагадайте їй, що в ній так багато любові, крім її тіла. Переконайте своїх дівчат, що їх люблять, і їм не потрібно брати участь у таких «іграх», щоб їх любили, щоб їх бачили. Створіть простір для відкритої, чесної | вільної від суджень бесіди.

2. Тиск з боку однолітків усе ще поширений

Фізично підлітки зазнають величезних змін у міру того, як їхнє тіло росте і трансформується. Одночасно, з погляду розвитку, підлітковий мозок перебуває на стадії, коли він почувається ізольованим, наче ніхто не може зрозуміти їхні проблеми, ї є сильне бажання шукати свою власну ідентичність. Ось чому тиск з боку однолітків може бути поширеним. Уся справа в тому, щоб вписатися і бути прийнятим у стадо. Хоча такі проблеми, як секс Ї соціальні мережі, можуть бути недослідженою територією для нових батьків і підлітків, деякі проблеми, як-от старий добрий «тиск з боку однолітків», як і раніше, поширені як ніколи. На жаль, ми працювали з батьками дівчаток, таких самих маленьких, як діти молодшого або молодшого шкільного віку, які повідомляють, що їхні доньки піддаються булінгу щодо їх тіла на дитячому майданчику. Дівчатка у віці шести або семи років відмовляються від їжі або зізнаються, що почуваються товстими і потворними.

Тоді як багато хто з нас, дорослих, насолоджувався свободою від суджень у такому віці. Діти сьогодні зазнають невпинного уявлення про те, як вони «повинні» діяти, думати, почуватися та виглядати. Все це вони черпають із соцмереж. Вони не знають, що зображення і профілі, які вони бачать, є яскравою обгорткою, а не реальністю.

Найсумніша частина сучасного тиску з боку однолітків полягає в тому, що часто найближчі друзі дівчини відчувають. Почуття осуду, сорому або знущань. Ось чому ми в «Тпе Віє 5ізіег Ехрегіепсе» з таким ентузіазмом ставимося до підтримки сестринства. За допомогою інтерактивних семінарів ми навчаємо силам дівчат, які підтримують інших дівчат, ї даємо дівчаткам можливість побачити, як приємно піднімати одна одну, а не опускати, Починаючи з любові до себе, саме тоді, коли ми відчуваємо себе в мирі з собою, ми можемо повністю підтримати тих, хто оточує нас, без осуду чи ще уроки, якими ми ділимося.

3. Самоушкодження починається з неймовірно раннього віку

Самоушкодження в його численних формах не є новою проблемою для сучасної молоді. Однак те, що шокує сім'ї, — це вік, з якого починається така поведінка. Школи та сім'ї стикаються з такими проблемами - дівчатка, починаючи з 12 років, чи то через опіки, порізи або іншу фізичну контрольовану шкоду.

Працюючи з дівчатками-підлітками, ми часто виявляємо, що їм бракує контролю в одній або кількох сферах їхнього життя. Чи то розпад сімейного осередку, чи то труднощі в класі, чи то соціальний тиск, дівчатка, схильні до самоушкодження, почуваються так, ніби все йде по спіралі. Це самоушкодження може бути способом повернути частину цього контролю.

Деякими ознаками, на які слід звертати увагу в наших молодих дівчат, є тонкі або драматичні зміни в настрої або моді, усамітнення або відсторонення від друзів, або, як правило, невеликі лінійні порізи в непомітних місцях на руках і ногах. Дослідження показують, що самоушкодження викликає залежність, як і кокаїн. Тому важливо, що, як не страшно вам буде, виявивши, щось подібне, не судіть їх, спробуйте зрозуміти їхній біль і пам'ятайте, що це не завжди спроба самогубства, а насправді спроба віднайти відчуття «гарного самопочуття».

Вдома заохочуйте відкриті та чесні розмови зі своїми доньками. Запевніть їх, що дім - це безпечне місце, де вони вільні від суджень. Діліться своїми помилками, своїми душевними переживаннями, розчаруваннями та встановлюйте справжній зв'язок. Відкрийте бесіду і запропонуйте своїм дітям почуватися в безпеці, розмовляючи з вами, а якщо ні, то з іншим довіреним дорослим, членом сім'ї або другом.

Як повідомляв MYNIZHYN, батьки часто турбуються про те, чи достатньо розумна їхня дитина. Це змушує їх розмірковувати, що можна зробити для розвитку її інтелекту. Вважається, що правильний підхід до розвитку малюка в ранньому віці добре впливає на його розумові здібності надалі. Тож перші кілька років життя дітей – це найкращий час, щоб зосередитися на їхньому інтелектуальному вдосконаленні. Ось кілька практичних порад, які допоможуть вам виховати дитину розумною. Ось 10 ефективних способів виховати розумну дитину.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: