Завантаження ...
banner

Не говоріть про це навіть з близькими: п'ять речей

Не говоріть про це навіть з близькими: п'ять речей фото

Є така наука — біоенергетика. Вона вивчає трансформацію енергії всередині організмів у процесі життєдіяльності. І є такі люди — біоенергетики, які дають поради, як і що робити, щоби енергія не пропадала безцільно, вчасно поповнювалася і витрачалася ефективно. Ось деякі їхні поради, розповідає Затишок.

Краще не розповідати близьким про:

1. Про проблеми зі здоров'ям

Багато хто любить поскаржитися на болячки. Не можна це робити. По-перше, навіть висловлене співчуття може бути фальшивим, «із ввічливості». Адже невідомо, як почувається співрозмовник - може, йому набагато гірше зараз? Поки ти йому скаржишся, він може кивати і співпереживати на словах, а всередині — посилає тебе до біса, тому що нудно і набридло обговорювати чужі проблеми. Ось точно — втрата енергії.

По-друге, це практично. Поки скаржишся подрузі на якісь неприємності - втрачаєш час замість того, щоб піти до лікаря- фахівця, і все з'ясувати.

По-трете, саме собою ниття — промовляння негативних установок. Самі медики знають: ті, хто частіше скаржаться та шкодують себе — одужують гірше та рідше.

2. Про проблеми у стосунках із партнером

Різні неприємності, розбрати, образи, які трапляються між чоловіком і дружиною, матір'ю та дітьми, подругами та колегами обговорювати не можна з ні з ким, окрім безпосередніх учасників подій. Тому що енергія не повинна йти з пари: є проблеми - обговорюйте їх один з одним, треті люди можуть внести більше чвари та нерозуміння своїми тлумаченнями, Крім того, ще й власного негативу можуть додати мимоволі, а то й за зловмисність.

З одного боку, порада не дурна. Справді: якщо чоловік почне обговорювати свою дружину зі своєю матір'ю чи приятелем — це ні в які ворота не лізе, правильно? А з іншого боку — одна з психотехнік аб'юзу в сім'ї в тому і полягає, що агресор-аьюзер закриває своїй жертві можливість хоч комусь поскаржитися на те, що відбувається в сім'ї. Таким чином, він отримує повний контроль над жертвою, впливаючи на те, як жертва оцінює ситуацію. Простіше кажучи — морочить їй голову, вселяючи неадекватне сприйняття.

То як же бути - мовчати чи говорити? Думаю, тут потрібно підходити приблизно так само, як ї в першому випадку: якщо відчуваєте, що розмова з партнером не виходить, ні до чого не призводить, і вам вкрай потрібна порада з боку, можна обговорити проблему з фахівцем - психологом, психотерапевтом, сексологом, сімейним лікарем, зрештою. Багатьом допомагають книжки — популярна психологія. Практично на будь-яке питання у сфері взаємин людей вже напевно написано книгу — треба тільки знайти її.

3. Про фінансове становище та борги

Гроші — це енергія. Якщо у вас грошей немає, ї ви ще про це говорите всім підряд - ви ніби дірку в кишені собі прорізаєте. Так вважають біоенергетики. А багато психологів і коучів говорять, що скаржачись на відсутність грошей, люди не тільки зміцнюють власні негативні установки в голові, які заважають їм розбагатіти, а й програмують на такий же негатив своїх близьких і особливо дітей.

Не знаю, що сказати. На мою думку, це просто не гарно - скаржитися на своє матеріальне становище. Згідно з етикетом —точно не варто. Та й чим це допоможе?

4. Про свої таємниці та секрети

Мені здається, тут ї обговорювати нема чого, Як казав мій дідусь: «Знає один — знає один. Знають два — знають двадцять два».

5. Про свої плани

Тут народна мудрість цілком і повністю за біоенергетикі свої плани».  Є така приказка: «Хочеш насмішити Бога — розкажи йому про свої плани". Це в тому сенсі, що чим більше говориш про свої плани — тим вірніше вони не здійсняться. При цьому існує чимало сучасних коучів, які дають прямо протилежні рекомендації, мовляв, хочеш змінити роботу, купити квартиру, одружуватися — розкажи про це всім приятелям, щоби все твоє оточення було в курсі й допомагало. Сарафанне радіо, на їхню думку, має спрацювати на вас.

Не знаю, що сказати. Мені здається, це залежить від людини: люди різні, і оточення у нас також різне. Хгось вміє користуватися зв'язками, а хтось звик покладатися лише на себе. І не просто планує, розповідаючи словами про свої наміри, а ретельно організує поетапно потрібні зміни, йде до мети в правильному напрямку, а що вже в кого вийде — то справді, тільки Богові відомо.

Як повідомляв MYNIZHYN, організація «Big Sister Experience» проводить семінари в школах і для родин з питань благополуччя та життєвої освіти. Працюючи з незліченними дівчатками та сім'ями, вони хочуть поділитися найпоширенішими проблемами, з якими стикаються наші молоді дівчата, і деякими порадами, як орієнтуватися в цей час змін у сім'ї, пише Затишок. Про декілька тривожних проблем у дівчат-підлітків читайте далі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: