Завантаження ...
banner

Що ніжинці хочуть створити і покращити за кошти Громадського бюджету?

Громадський бюджет - це частина коштів міського бюджету, щодо якої мешканці міста самостійно обирають на що їх витрачати шляхом голосування, результати якого мають пряму дію, незалежно від волі

Громадський бюджет - це частина коштів міського бюджету, щодо якої мешканці міста самостійно обирають на що їх витрачати шляхом голосування.
 
Цьогоріч у Ніжині на реєстрацію проектів Громадського бюджету надійшло 23 заяви, відбір пройшли тільки 15. І як пише Ніжин.City, конкуренція за голоси підтримки буде доволі жорсткою. Допущені до голосування проекти мають в загальній сумі кошторисів на 4 млн 400 тисяч грн, а весь Громадський бюджет 2020 року склав 3 млн 260 тисяч грн.
 
Нагадаємо, що раніше у міськраді піднімалось питання щодо низки проблем з Громадським бюджетом. Проекти, які подавали вже декілька років на фінансування, фактично вирішували питання благоустрою або давали можливість бюджетним установам провести ремонти в своїх приміщеннях, закупити необхідну оргтехніку чи обладнання.

Раніше ми писали: Від громадського бюджету залишилась лише одна назва?
 
Які ж цього року ми маємо проекти?
 
Перелік проектів допущених до участі у Громадському бюджеті 2020 року:
 
1. Благоустрій території міста Ніжина в урочищі Маркове - необхідність реалізації цього проекту полягає в тому, що в урочищі Маркове уже є стихійно організована зона відпочинку біля ставка, але вона потребує благоустрою. В разі успішної реалізації проекту територія стане локальною зоною відпочинку для мешканців мікрорайонів Круча та Магерки. Коштує 68 тис. 500 грн.

2. Мобільний ІгроХАБ - проект передбачає створення мобільного ІгроХАБу на базі Ніжинського міського молодіжного центру з використанням  сучасного дидактичного матеріалу. Коштує 99 тис. 600 грн.

громадський бюджет, проекти
 

3. Здоровий спосіб життя – шлях до досконалості - встановлення модульних трибун на 80 місць на території Ніжинської дитячо-юнацької спортивної футбольної школи  , встановлення сучасного освітлення, побудови облагородженої території близько 300 м2  для гостей та вболівальників, встановлення сучасного електронного табла. Коштує 395 тис. 550.
 

громадський бюджет, проекти
 
4. Облаштування привабливої громадської огорожі вздовж вул. Набережної та навколо історичної будівлі в м. Ніжині - згідно кошторису, який поданий у проекті встановлення даної огорожі коштуватиме 399 тис. 830 грн.
 
5. Придбання надувного батуту «Смуга перешкод» - аналогів даного батуту в Ніжині немає і ніколи не було. Придбання даного батуту також дасть можливість найкраще підготувати спортсменів м. Ніжина до участі у таких спортивних змаганнях, як:  
 
- Обласні змагання «Ігри чемпіонів»
- Всеукраїнський спортивно-масовий захід «Олімпійське лелеченя»
- Всеукраїнські спортивні змагання «Cool game». 

Коштує 252 тис. 990 грн.
 
6. Навчально-розвивальний простір Sвіт ТЕхнологій Майбутного для початківців - проект передбачає створення спеціалізованого освітнього простору на Ніжинській станції юних техніків, який складатиметься з двох структурних модулів:
 
- навчально-розвивального майданчика LEGO-конструювання для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку;

- лабораторія з робототехніки та проектної діяльності для учнів 1-6 класів. 

Коштує 350 тис. грн.

громадський бюджет, проекти
 

7. Створення ІГРОВОГО КОМПЛЕКСУ на території мікрорайону - існуючий майданчик, який знаходиться на вул. Об'їжджа, 120 та Незалежності, 23 (передбачений для обслуговування мешканців 2200 квартир) був споруджений близько 30 років тому і ніколи не ремонтувався. Новий ігровий комплекс коштує 200 тис. грн. Зараз майданчик виглядає так: 
 

громадський бюджет, проекти

 
8. Вуличні тренажери для мешканців мікрорайону по Незалежності 21,19 - кошторис проекту 160 тис. грн.

9. Створення Скейт-парку для заняття екстремальними видами спорту (ролики, скейт-борди, велосипеди BMX, MTB, самокати (scooter)) - реалізувати будівництво скейт-парку (сучасне спеціально облаштоване місце для екстремальних видів спорту) пропонують на території спортивного майданчика за адресою вул. Шевченка, 96 б. Коштує це 400 тис. грн.

громадський бюджет, проекти
 

10. Громадський простір в Театральному сквері - проект передбачає встановлення вуличного столу для настільного тенісу, вуличного столу для гри в шахи та вуличного столу для настільного футболу на території Графського парку. Коштує 100 тис. грн.


громадський бюджет, проекти

11. Університетська набережна - благоустрій пішохідної зони від мосту «Театральний» до скверу біля Нового корпусу Ніжинського державного університет ім. М. Гоголя. А саме - облаштування зон відпочинку з оглядовими локаціями у напрямку р. Остер. Та малими архітектурними формами: лавами, ліхтарями, урнами для сміття. Монтування лінії освітлення даної пішохідної зони.

Коштує 386 тис. 900 грн. Зараз ця пішохідна зона виглядає так:

громадський бюджет, проекти
 
12. Створення громадського простору шляхом облаштування зони відпочинку для мешканців міста на території мікрорайону Космонавтів - планується прокласти  225 метрів  пішохідних доріжок, вимощених плиткою, які  дадуть  змогу зробити прогулянки дітей безпечними, бо доріжки  матимуть  полосу для самокатів, велосипедів, і діти кататимуться  безпечно в межах  зони відпочинку.
 
Також у сквері буде встановлено 8 ліхтарів й ще 7 лав. Коштує 398 тис. 950 грн.
 
13. Автобусні зупинки - це зручно, затишно, безпечно - облаштування зупинок у мікрорайоні "Фрунзівка" (5 зупинок). Коштує 359 тис. 375 грн.
 
 
 
Особливістю цьогорічного відбору буде не лише конкуренція, а й спосіб голосування громади. Електронного голосування не буде через нинішні технічні неможливості офіційного сайту. Тож голосування буде проходити за допомогою паперових анкет з 4 по 8 листопада.
 
Є досить цікаві проекти, тож прийміть участь у голосуванні аби допомогти обрати найкращі і найпотрібніші проекти, а не просто вирішити комунальні питання. Детальніше з проектами можна ознайомитись за активними посиланнями зверху або на офіційній сторінці Ніжинської міської ради.
 
Наталія Нікітіна
Всі фото взяті з проектів допущених до участі у Громадському бюджеті
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: