Завантаження ...
banner
banner

Як подолати безсоння: корисні поради

Як подолати безсоння: корисні поради фото
В надії на те, що швидко вдасться заснути, багато людей повертаються з одного боку на інший, а в бажаний сон так і не занурюються. Що потрібно знати і як подолати явище?

Для того щоб відповісти на ці питання, потрібно визначити причини виникнення безсоння.

Першопричини появи безсоння

Безсоння або як його називають по-іншому інсомнія, представлена ​​у вигляді збою біологічного ритму людини. У результаті якого відзначається зниження працездатності, погіршення самопочуття, прояв систематичного відчуття сонливості. Всі ці ознаки можуть стати приводом для формування патології ЦНС.
Факторів, які впливають на появу безсоння велика кількість. Незважаючи на це, можна виділити низку основних причин, які призводять людину до цього явища.
напруга. Безперервне перебування у напруженому стані впливає організм як збудник. Мозок посилено функціонує, замість відпочити.
Висока мозкова активність. Як правило, таке явище виникає у людей, які багато часу проводять у роботі, навіть після закінчення робочого дня. Перш, ніж поринути у сон, потрібно давати мозку відпочинок.
Переживання. Сприйнятливі люди досить близько приймають до серця різні ситуації, у результаті — емоційне напруження не дає їм спокійно засинати.
Медичні препарати. Описуючи першопричини інсомнії, слід зазначити і вживання ліків. Окремі групи знеболювальних, серцевих препаратів, антидепресантів можуть призвести до виникнення неспокійного та уривчастого сну.
Звичка. Систематичне вживання міцного чорного чаю або кавового напою також є причиною виникнення безсоння.
Збій режиму дня. Безладний режим дня, в ході якого людина постійно лягає спати в різні часи служить фактором, що впливає на сон. Синдром неспокійних ніг. Після досягнення людиною середнього віку можливе виникнення дискомфорту в області ніг.
При цьому люди крутяться і шукають комфортне становище. Крім усього іншого, подібне почуття може бути викликане розвитком будь-якої недуги.
Порушення гігієни сну. Спекотно, холодно, некомфортний матрац або подушка, всі ці відчуття є першопричинами збою в нормальному сні. Після того, як вдалося встановити першопричину інсомнії, в кілька разів простіше її усунути і занурюватися в здоровий сон.

Усунення безсоння

Якщо людина помітив у себе виникнення безсоння, не варто відразу ж бігти в аптеку і купувати дорогі ліки. Спочатку необхідно вжити певних заходів:
— Перевірити, чи комфортність подушки і матраца. Рекомендується віддавати перевагу ортопедичним моделям.
— Відмовитися від вживання у вечірній час жирної їжі, міцного чаю та кавових напоїв. Перелічені продукти необхідно приймати щонайменше за 4 години до занурення у сон.
— Відчиняти вікна у кімнаті.
— Вкладатися спати одночасно.
— створити необхідний рівень фізичного навантаження протягом дня.
— Усунути можливість вирішення робочих моментів перед сном та загалом мозкову активність за кілька годин до сну.
— стежити за оптимальним температурним режимом спальної кімнати.
— У кімнаті, де спить людина має бути досить темно, для цього потрібно використовувати щільні штори або вдягати маску для сну.
— Вживати перед сном гарячий напій із мелісою або шишками хмелю.

Якщо дотримуватися подібних простих рекомендацій, можна впоратися з безсонням, самостійно не вдаючись до лікарських препаратів та відвідування фахівця.
Однак, якщо факторами, які вплинули на виникнення безсоння стали лікарські препарати, патологія або розлад ЦНС, необхідно негайно прийти на прийом, до профільного фахівця, який допоможе підібрати необхідне лікування.



 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: