Завантаження ...
banner
banner

MYNIZHYN-2023: яким ми запам’ятаємо цей рік

Цей рік був досить непростим для нашого сайту, оскільки нам доводилося публікувати чимало болючих новин, історій про загиблих наших Воїнів, жахливих подій з летальними наслідками тощо. Серед усього негативного й болючого, за цілий рік ми публікували і новини, які були максимально до душі людям. Вони нагадували їм, що життя не стоїть на місці, що в нашому місті Н є гарні й доброзичливі, привітні й безкорисливі люди.

Як підсумок року хотілося б разом із читачами згадати як моменти, від яких виступають сльози й перехоплює подих, так і ті, від яких стає тепло на душі - чудові моменти, адже ми прожили їх разом і скільки ще подібних, чи то на щастя, чи на жаль, доведеться пережити!



Не передати словами той біль, який весь Ніжин відчував, коли з'являлась інформація про загибель одного з наших ЗахисниківМаксим Терещенко, Андрій Міщанин, Ігор Нагорний, Максим Сердюк, Іван Тищенко, Данило Мурашко, Максим Ткаченко, В'ячеслав Сипливець, Богдан Кава, Андрій Мусабеков, Юрій Гурський, Олександр Мацієвський, Сергій Савченко, Віктор Якименко, Сергій Павлючков, Сергій Корольков, Володимир Бабок, Євген Котов, Олексій Удовик, Сергій Богатенко, Микола Саєнко, Олександр Кійков, Микита Полівко, Анатолій Черевко, Вячеслав Зеленко, Максим Савченко, Андрій Литвиненко, Данило Конончук, Ярослав Міляшевський, Ярослав Бичук, Артем Колесник, Олексій Острожинський, Іван Сідун, Ярослав Науменко, Максим СачокОлександ Шиковець, Віталій Борт, Віктор Піюк, Сергій ЛитвиненкоПавло ТруханСергій БухноВладислав Клюйко, Юрій Ландар, Олександр Гега, Костянтин Ковтун, Олександр Пархоменко, Нікіта Забіла, Олексій Галаган, Роман ПірковськийДмитро Жигалов, Юрій Євлашевський, Максим Рибецький - усі ви злетіли в небеса у 2023 році, але ми будемо вічно пам'ятати заради чого.

Цьогоріч ніжинці ставали свідками декількох ДТП, які дуже жваво обговорювалися на наших сторінках у соціальних мережах: Жахлива ДТП у Ніжині: подробиці, Тиждень без газу: наслідки ДТП у Ніжині, ДТП у Ніжині на залізничному мосту (Фото, відео).

На початку 2023 року в Ніжині стався трагічний випадок: водій сміттєвоза непомітив дівчинку... У результаті наїзду вона моментально померла. Ця новина сколихнула ніжинську спільноту. Більшість висловлювала слова співчуття рідним загиблої, а дехто цькував водія за неуважність на дорозі.

У квітні цьогоріч спортивна спільнота оплакувала втрату Павла Кобзаря, талановитого ніжинського велогонщика. Він загинув у Португалії.

Не менш трагічним був день, коли з'явилась інформація про смерть відомої української медійниці Аліни Поліковської. Дівчина родом з Ніжина. Попрощатися з нею прийшло чимало ніжинців.

На сторінках наших соцмереж з'являються повідомлення з проханнями допомогти поширити збори від військових. Спільними зусиллями ми збирали кошти для одужання Дмитру Самку та активно закривали збір на авто для підрозділу Андрія Міняйла.

Траплялися в цьому році й такі випадки, про які хотілося б промовчати, але... Під час будівництва Меморіалу загиблим військовим, певні особи вирішили зайнятися вандалізмом і поламали, побили та покрали матеріали. Що ними тоді рухало - ніхто не знає, але таке теж у нас було.

Ніжинці з особливим задоволенням читали наші матеріали: «В окопі між Соледаром та Бахмутом я повторював текст однієї з вистав» – Олександр Реп’ях, «Він – мій герой»: інтерв’ю з ніжинською волонтеркою, фельдшером та дружиною військовослужбовця – Дарією Гомоляко, Дресирування собак: поради та помилки. Інтерв’ю з ніжинським кінологом, Терпіння, і ви досягнете того, про що мріяли: інтерв’ю з талановитою художницею Ніжина Дарією Анніною, Відома акторка з Ніжина розповідає про "гриболовлю", «Джокер» Артема Пивоварова: Ізабелла Іващенко з Ніжина про закулісся Голосу країни, Секрети і тонкощі опалення дровами: інтерв’ю з досвідченим лісівником – Андрієм Сагайдаком, Про емоції за кадром та українське телебачення: розмова з ведучою ранкових програм, ніжинкою - Ангеліною Таран, Від Ніжинської ДЮСФШ до Юнацької збірної України (U-17): тернистий футбольний шлях Назара БондаряНаш «дядя Коля»: 80-річний ніжинець, який має власну справу і знає багато цікавих історій, Чернігівщина та Ніжин: господарі розповідають про урожай картоплі 2023 (Фото)Ягідний сезон у Ніжині: ціни та різноманіття ягід на ринкуУ Ніжині продають полуницю: де та в яку ціну, «Скоро вже буде Паска, замовляйте м’яско»: які ціни в Ніжині, Цілющі властивості продуктів бджільництва — інтерв’ю з ніжинським пасічником Михайлом Наконечним.


Улітку ми з вами дружно відбивалися від мошок? Пам'ятаєте? Разом з вами ми намагалися протидіяти вуличним нічним гонкам. Спільно ми тішилися за двох дівчат, Валерію та Анастасію, котрі допомогли поліцейським знайти дитину. 

Однією зі знакових подій у 2023 році був перехід на Новоюліанський календар. Це нововведення спільнота, у тому числі й ніжинська, сприйняла двояко. Про тонкощі цього календаря ми читали в інтерв'ю з настоятелем Свято-Покровського храму Ніжина протоієреєм Михаїлом Якубовим. Як наслідок, ми запускали опитування про святкування Різдва Христового. Дискусія була гарячою, думки розділилися.


Таким був 2023 на сайті MYNIZHYN. Дякуємо, що ви залишаєтеся з нами. Сподіваємось, що у 2024 добро таки переможе.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: